Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Generalitat lliura la Creu Sant Jordi a la Revista Recvll de Blanes amb motiu del seu centenari


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/22/2020 12:38:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Generalitat lliura la Creu Sant Jordi a la Revista Recvll de Blanes amb motiu del seu centenari

La cerimònia, que va tenir un caràcter molt restringit per la pandèmia, va tenir lloc ahir a la tarda al Palau de la Generalitat, i va recollir el guardó el president de l’entitat, Salvador Roca

El Palau de la Generalitat a Barcelona va ser la tarda-vespre d’aquest passat dilluns l’escenari on va tenir lloc l’acte de lliurament de les Creus Sant Jordi 2020 que atorga el govern català. Una de les entitats guardonades ha estat la Revista Recvll de Blanes, reconeguda pel centenari de la publicació i la creació dels Premis Literaris homònims.


El president de la Generalitat, Quim Torra,
amb el president de l'Associació Recvll de Blanes, Salvador Roca
Fotografia: Generalitat de Catalunya
L’acte, que va tenir un caràcter molt restringit a causa de les estrictes mesures de seguretat que cal seguir per la pandèmia, es va estructurar en tres àmbits diferents per poder lliurar els guardons a les 28 personalitats i 15 entitats que en aquesta 2020 han estat distingides amb un dels màxims reconeixements que atorga la Generalitat de Catalunya. En nom de l’Associació Recvll de Blanes va recollir la Creu Sant Jordi Salvador Roca, president de l’entitat. Tot i no poder ser en el moment d’entrega, sí que el van poder acompanyar Àngels Vázquez, secretària dels Premis Recvll, i Mònica Rabassa, cap de redacció de la Revista Recvll.

El veredicte de les Creus Sant Jordi 2020 destaca que la revista Recvll i els seus premis “han descobert i reconegut nombrosos escriptors, molts d’ells amb una reeixida trajectòria posterior”, i per tant “constitueixen un mirador privilegiat de l’evolució dels gustos i costums de la societat blanenca, selvatana i catalana, la qual cosa converteix ambdues iniciatives –la revista i els premis literaris- en un referent de primera qualitat per a la comprensió i interpretació del nostre present col·lectiu”.


Àngels Vázquez i Salvador Roca al Palau de la Generalitat,
en el decurs de l'acte de lliurament dels guardons
Fotografia: Revista Recvll
La restringida cerimònia la van encapçalar el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa. Entre els premiats i premiades destaquen Joan Roca, del Celler de Can Roca; la pianista Àngels Alabert; l’artista Miquel Barceló; la pintora Roser Bru; el sociòleg Joan Estruch; i la coreògrafa Sol Picó, entre d’altres. En la categoria d’entitats, algunes d’elles són la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Pallassos Sense Fronteres, i les aules d’extensió universitària per a gent gran de la Universitat de Barcelona.

Acte de reconeixement a l’Ajuntament de Blanes

A causa del caràcter restrictiu que va tenir la cerimònia d’aquest passat dilluns al Palau de la Generalitat, no van poder assistir al lliurament dels guardons cap altre representant de la gran família dels Recvll, ni de l’Ajuntament de Blanes. El consistori blanenc ha estat l’impulsor de la concessió de la Creu Sant Jordi a través d’un acord de ple que va tenir lloc el novembre de 2019.


Fotografia: Generalitat de Catalunya
La intenció del consistori amb aquesta acció ha estat que es reconegués la contribució de la revista i dels premis literaris en la tasca cultural i social de compromís amb Blanes i Catalunya. Per aquest motiu, per no deixar passar l’oportunitat de reconèixer encara amb més pes institucional local de signe blanenc la concessió de la Creu Sant Jordi 2020, properament està previst organitzar un acte oficial que tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes.

L’acte, que encapçalarà l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, també haurà d’estar inevitablement marcat per les restriccions de seguretat de la COVID-19, però serà una manera de poder celebrar amb més pes una notícia tan destacada. Aquest ha estat el segon any consecutiu en què una entitat blanenca ha estat reconeguda amb una de les màximes distincions que concedeix la Generalitat de Catalunya.


Fotografia: Generalitat de Catalunya
L’any passat ja se li va concedir a la Fundació Aspronis, en aquest cas pels seus 50 anys de trajectòria i de servei tant en l’àmbit social com familiar a Blanes i poblacions de la seva àrea d’influència. La Creu Sant Jordi va ser creada al 1981 per distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin fet serveis destacats a Catalunya.
Data de realització: 09/22/2020 | Data de la darrera actualització: 09/22/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300