Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull dijous i divendres sengles jornades de Donació de Sang a la Casa del Poble


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/23/2020 08:01:01 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DONACIO MEDULA OSSIABlanes acull dijous i divendres sengles jornades de Donació de Sang a la Casa del Poble

S’ha tornat a habilitar aquest espai alternatiu mentre no és possible fer-ho al seu lloc habitual, la Biblioteca Comarcal, a causa de les mesures de seguretat de la COVID-19

Després dels mesos d’estiu, el Banc de Sang i la Germandat de Donadors de Sang de Girona, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, han organitzat una nova Campanya de Donació aquest mes de setembre. En aquesta ocasió, a diferència de les jornades extraordinàries que van tenir lloc durant els mesos d’estiu, l’activitat ja està inclosa dins l’agenda habitual que s’organitza cada any, cada tres mesos, a Blanes.


Donació de Sang 18 Juny 2020
La Jornada Ordinària de Donació de Sang d’aquest mes de setembre s’ha programat tenint en compte les estrictes mesures de seguretat sanitàries que marquen la prevenció de la propagació de la COVID-19. Per aquest motiu, tal com ja es va haver de fer el passat mes de juny, la Biblioteca Comarcal de Blanes no acollirà les dues jornades com sol ser habitual.

Dijous i Divendres 24 i 25 de Setembre Donació de Sang a la Casa del Poble

Igual que ja es va fer a les jornades de donació de sang del passat mes de juny, les que tindran lloc aquesta setmana s’allotjaran a la Casa del Poble, que ha cedit la utilització de l’edifici del Passeig de Dintre per contribuir a la campanya. Amb aquesta cessió, Blanes s’ha sumat als municipis que han ofert els seus espais per garantir que es puguin continuar fent donacions de sang arreu de Catalunya, especialment necessàries aquests dies dins el context de la pandèmia.


La donació d’aquest setembre tindrà lloc durant dos dies: aquest proper dijous 24 de setembre i l’endemà divendres dia 25. La primera jornada de dijous es farà a partir de les 4 de la tarda i fins les 8 del vespre, i la segona de divendres durant tot el dia: des de les 10 del matí fins les 2 del migdia i des de les 4 de la tarda fins les 8 del vespre.

Donació de Sang amb mesures preventives COVID

Per poder participar en les donacions –tant les que s’estan fent a Blanes com en d’altres municipis- cal reservar hora, fer una cita prèvia telemàticament a través de l’enllaç www.donarsang.gencat.cat La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que pot fer la ciutadania per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.


Ara, l’habitual necessitat de cobrir 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i les està aplicant a totes les campanyes de recapta de sang. Els donants disposaran d’un gel esterilitzant en arribar a l’espai, hauran de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tindran un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres.


Tanmateix, abans, durant i després de cada jornada s’hi estarà fent una neteja i desinfecció de les zones comunes a càrrec d’una empresa especialitzada. Cal recordar, a més a més, que el coronavirus CVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, i per aquest motiu el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.Data de realització: 09/23/2020 | Data de la darrera actualització: 09/23/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300