Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull l’Exposició IX Kaze Bonsai aquest cap de setmana, que inclou un concurs amb tres premis


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/26/2020 10:31:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull l’Exposició IX Kaze Bonsai aquest cap de setmana, que inclou un concurs amb tres premis

La mostra d’art vivent reuneix 31 exemplars d’espècies autòctones i d’origen asiàtic i s’acull a la Sala García Tornel només avui dissabte i demà diumenge

Els amants de les plantes i la jardineria, però en especial de l’art vivent que són els bonsais, estan d’enhorabona. Durant aquest cap de setmana la Sala Municipal García-Tornel, ubicada al cèntric Carrer Ample, allotja una exposició que recull 31 exemplars de bonsais de diferents espècies –tant autòctones com d’origen asiàtic- que faran les delícies dels entesos i els qui tinguin curiositat per les boniques formes que adopten a base de l’esforç de qui els cuida.


Es tracta de l’exposició IX Kake Bonsai, organitzat per l’Associació Bonsai Masia Can Florenci de Tordera, que aplega una vintena de socis que són tant d’aquesta població del Maresme com de Blanes, Pineda, Malgrat i altres localitats de la rodalia. En aquesta ocasió, la mostra coincideix amb el VI Trofeu Vila de Blanes, ja que s’atorgaran dos primers premis destriats per un jurat i un tercer premi de caràcter popular escollit pel públic assistent.

Aquesta ha estat la segona edició consecutiva que, comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, la mostra s’ha acollit en aquesta mateixa sala enlloc de fer-ho a l’aire lliure com en els set anteriors anys. Des de l’entitat s’ha valorat especialment de manera positiva aquest canvi, ja que al estar en un local tancat facilita més poder tenir cura d’aquestes autèntiques obres artesanals vives.


L’exposició és de durada molt efímera, ja que tan sols es podrà visitar durant aquest cap de setmana, és a dir: avui dissabte i demà diumenge. L’horari per fer-ho és en tots dos dies el mateix: al matí de 10 a 13’30 h i a la tarda de 17 a 20 h.

Un mil·lenari art d’origen xinès

L’objectiu de la mostra, tal com expliquen des de l’Associació Bonsai Masia Can Florenci, és que els visitants gaudeixin d’aquest món, i puguin satisfer la seva curiositat amb els membres de l’entitat, que s’ofereixen gustosament a fer de cicerones perquè l’experiència sigui encara més gratificant. L’art del bonsai es va originar a Xina des de fa més de dos mil anys com objecte de culte dels monjos taoistes.


Per a ells era un símbol de l’eternitat, l’arbre representava un pont entre l’estat diví i l’humà, el cel i la terra. Durant molts segles, la possessió i cura d’un bonsai va estar lligada a la noblesa i les persones de l’alta societat. Segons la tradició, aquells qui aconseguien conservar un arbre tenien assegurada l’eternitat. Així va ser com els monjos disposaven els arbres petits en recipients a les escales dels temples i fins i tot eren motiu de culte.


Organització de l'exposició
Un bonsai no és una planta genèticament petita. Es manté en aquestes conegudes mides reduïdes a base de podar-la, pinçar-la i retallar les arrels cada cert temps, depenent de la seva espècie, i sempre utilitzant la tècnica més adequada. En general, qualsevol espècie d’arbre o arbustiva pot ser cultivada com un bonsai, però les més apreciades són les de fulla petita i les autòctones. A Europa no va ser fins al segle XX que va començar a haver-hi interès pels bonsais, arran d’una exposició pública que es va fer a Londres l’any 1909.
Data de realització: 09/26/2020 | Data de la darrera actualització: 09/26/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300