Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes se suma als municipis que consideren desproporcionada la sentència que ha inhabilitat al president de la Generalitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/28/2020 07:53:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes se suma als municipis que consideren desproporcionada la sentència que ha inhabilitat al president de la Generalitat

S’ha fet una Junta de Portaveus per urgència on s’ha acordat sense unanimitat una Declaració Institucional de rebuig, i avui al vespre ANC i Òmnium han fet una concentració davant el consistori

Aquest vespre els grups polítics municipals han participat en una Junta de Portaveus convocada per la via d’urgència per l’Alcalde de Blanes, Àngel Canosa, per consensuar un manifest. Es tractava d’acordar una Declaració Institucional de l’Ajuntament de Blanes en relació a la sentència del TSJC que ha inhabilitat al president de la Generalitat, Quim Torra.


Concentració de l'ANC i Òmnium rebuig a la inhabilitació del president
de la Generalitat
La Junta de Portaveus ha començat ¼ de 7 de la tarda, i ha finalitzat pràcticament minuts abans que comencés la concentració de rebuig que ha tingut lloc davant l’edifici consistorial, les 7 del vespre. Finalment s’ha acordat, sense unanimitat de les forces polítiques participants però sí amb una majoria de representants, una Declaració Institucional del consistori blanenc.


Tot just acabada la Junta de Portaveus, a rengló seguit, ha començat una concentració que ha tingut lloc precisament davant l’edifici consistorial, convocada per ANC i Òmnium Cultural sota el lema ‘La repressió no ens atura. Defensem la llibertat d’expressió’. Les dues entitats convocants han llegit els respectius manifestos de rebuig, i la mobilització s’ha tancat entonant l’Himne Nacional de Catalunya.

Declaració Institucional Ajuntament de Blanes

La Declaració Institucional de l’Ajuntament de Blanes se suma als municipis d’arreu del territori que aquest mateix dilluns ja han rebutjat rotundament la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitar al president de la Generalitat, escollit democràticament pel Parlament de Catalunya. En el text s’especifica que ‘davant una justícia que ha vulnerat l’Estat de Dret’ es volen manifestar fins a cinc punts. Són els següents :


  1. Ens sembla una sentència judicial desproporcionada en relació als fets què es tractaven, independentment de la persona que ocupi la presidència. Amb aquesta resolució entenem que la justícia ha incorregut en una greu irresponsabilitat. Reivindiquem l’autogovern català, un respecte a les seves institucions i l’exigència de reforçar-les.


  2. Creiem fermament en la Democràcia, i només entenem un estat que garanteixi la separació de poders i respecti i asseguri els principis bàsics d’aquest ordre. Demanem una justícia justa, ponderada i equilibrada. Una justícia que doni garanties a l’estat i a tota la ciutadania.
  3. Treballarem conjuntament perquè aquest sigui l’últim acte d’una dinàmica de judicialització de la política que s’està aplicant des de fa massa temps. Aquest no és el camí per acostar-se el màxim possible a la resolució del conflicte.

   4. Som al principi d’un camí que ens comprometem a recórrer des del diàleg en la recerca de solucions. La reforma del Codi Penal que ha endegat el govern estatal no és la solució definitiva per a resoldre la problemàtica dels presos i preses polítiques i polítics, però considerem que és un pas imprescindible per assolir-la.

   5. Reiterem que cal que es tingui el màxim respecte per les institucions catalanes i els nostres representants escollits democràticament, perquè només amb unes institucions fortes i respectades podrem créixer com a país.

  Data de realització: 09/28/2020 | Data de la darrera actualització: 09/28/2020

  © Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

  Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

  Inici de la pàgina

  © Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300