Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nou rècord a Blanes en la Campanya de Donació de Sang del mes setembre, amb 171 participants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/28/2020 10:54:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Nou rècord a Blanes en la Campanya de Donació de Sang del mes setembre, amb 171 participants

La Casa del Poble va acollir les donacions aquest passat dijous a la tarda i divendres durant tot el dia, registrant-se 16 donants nous i 6 donacions de medul·la òssia

Les dues jornades ordinàries de Donació de Sang que s’han fet a Blanes a finals de la setmana passada han suposat un nou rècord quant a resultats obtinguts. Un total de 171 persones han participat en la campanya que va tenir lloc durant la tarda del passat dijous, 24 de setembre, i al llarg de tot el divendres 25 de setembre.


Donació de Sang 24 Setembre a la Casa del Poble
D’aquest total, es van poder fer efectives 149 donacions i la resta, 22 persones, van ser oferiments de persones que van acostar-s’hi per donar sang, però finalment no van poder fer-ho, majoritàriament perquè tenien l’hemoglobina baixa. Aquesta ha estat la primera campanya dins el calendari ordinari de donacions periòdiques que s’organitzen a Blanes al llarg de tot l’any. Es fan els mesos de març, juny, setembre i desembre, i a l’agost se n’acostuma a organitzar una d’extraordinària.

Blanes, la localitat gironina amb resultats molt positius

La campanya de donació de sang l’ha organitzat el Banc de Sang i Teixits de Girona, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, l’Ajuntament de Blanes i la Germandat de Donadors de Blanes, havent fet un balanç molt positiu d’aquest nou rècord de donacions. Una de les dades que es considera prou interessant és poder captar nous donants, i en aquesta ocasió n’hi ha hagut 16: 1 es va registrar en la jornada del dijous, i els 15 restants en la de divendres.

També s’ha destacat les 6 donacions de medul·la òssia -1 el dijous i 5 el divendres, que passen a formar part del REDMO, Registre de Donants de Medul·la Òssia. En termes generals, poden ser donants de medul·la òssia totes les persones sanes dels 18 als 60 anys d’edat, sempre i quan no pateixin cap malaltia susceptible de ser transmesa al receptor i que tampoc pateixi cap malaltia que pugui posar en perill la vida del propi donant.


Des de l’organització s’ha recordat que Blanes és una de les localitats d’arreu de comarques gironines on s’obtenen cada any més bons resultats. Precisament per aquest motiu el passat mes d’agost es van fer tres jornades extraordinàries de donació de sang enlloc de les dues que es fan habitualment coincidint amb aquestes dates.

A l’agost les tres jornades es van efectuar a la tarda i, sumant els tres dies, es van registrar 124 donacions i 38 oferiments, amb un total de 194 que van participar en la campanya. Enlloc d’utilitzar el Bus del Banc de Sang, es va instal·lar una gran carpa al Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample, amb un sistema de refrigeració adequat per poder combatre les elevades temperatures estiuenques pròpies de l’època de l’any, i amb les mesures preventives de seguretat de la COVID que s’han seguit en totes les campanyes.


Igual que la jornada ordinària del mes de juny, la d’aquest mes de setembre s’ha hagut d’allotjar de nou a la Casa del Poble, ja que les mesures sanitàries de prevenció de la COVID impedeixen que es pugui fer a la seva seu habitual a Blanes: la Biblioteca Comarcal. Mentre no sigui possible tornar a fer-ho a l’equipament cultural, la junta de la Casa del Poble ha cedit la utilització de les seves instal·lacions comptant amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, que s’encarrega de netejar i desinfectar el recinte els dos dies.
Data de realització: 09/28/2020 | Data de la darrera actualització: 09/28/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300