Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes aprova les Ordenances Fiscals per al 2021, que no s’incrementen respecte aquest 2020


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/08/2020 07:47:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes aprova les Ordenances Fiscals per al 2021, que no s’incrementen respecte aquest 2020

Han prosperat amb els vots de l’equip de govern (ERC-BECP), així com del regidor no adscrit, l’abstenció de JxB, i els vots en contra del PSC i C’s

La sessió extraordinària del ple de l’Ajuntament de Blanes celebrat aquest vespre ha aprovat amb caràcter inicial les Ordenances Fiscals que regiran en aquesta població l’any vinent. Les ordenances per al 2021 blanenc no contemplen cap increment en la modificació de tipus impositius o quotes, de manera que continuaran vigents les actuals, les d’aquest 2020.


Ple Extraordinari d'aquest dijous 8 d'octubre
Aquest ha estat l’únic punt de l’ordre del dia de la sessió plenària, que s’ha allargat tot just tres quarts d’hora, ja que no hi havia l’habitual apartat de Precs i Preguntes al tractar-se d’un ple extraordinari. El regidor d’Hisenda, Carlos Garzon, ha defensat la proposta presentada per l’equip de govern, recordant que davant l’actual situació marcada pels efectes econòmics i socials que està provocant la pandèmia, cal que l’Ajuntament de Blanes continuï posant-se al costat de la ciutadania.

En aquest sentit, Carlos Garzón ha remarcat que, amb aquest escenari de rerefons, l’equip de govern està gestionant el funcionament municipal en escenaris de major eficiència, optimitzant les despeses sense augmentar els ingressos. Aquest únic punt a l’ordre del dia ha prosperat amb 11 vots a favor: 10 de l’equip de govern (ERC-BECP) i 1 del regidor no adscrit. Per la seva banda, JxB s’ha abstingut, i per últim tant PSC com C’s han votat en contra.

Reducció de la quota per tramitar l’alta d’habitatges

Les Ordenances Fiscals pel 2021 que seran vigents a partir de l’1 de gener únicament reajusten la taxa d’escombraries en els habitatges d’ús turístic i posa en marxa un nou epígraf que regula les llars compartides. Aquest darrer ajustament es deu a l’aplicació del Decret 75/2020 del passat 4 d’agost emès per Turisme de Catalunya. El decret regula nous productes turístics com els allotjaments singulars i les llars compartides amb l’objectiu d’afavorir la competitivitat i adequar la realitat jurídica a la demanda real, així com a la pròpia activitat en sí.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la sessió extraordinària
En l’actualitat a Blanes hi ha 1.221 Habitatges d’Ús Turístic (HUT). Els propietaris d’aquesta nova tipologia d’allotjaments veuran reduïda la quota per tramitar l’alta d’habitatges turístics un 27% i s’ha reajustat a la baixa, segons la superfície i tipus d’habitatge, així com la taxa de recollida i tractament d’escombraries.

Respecte la nova figura de llars compartides, tributarà amb una quota de tramitació d’alta de 200€ i una quota anual per taxa de recollida i tractament d’escombraries de 160€ en el cas dels pisos, i de 166€ en els casos d’habitatges unifamiliars. Els allotjaments singulars són construccions que no encaixen sota cap de les modalitats vigents d’allotjaments turístics, com per exemple les cabanes d’arbres, barraques de pedra seca entre vinyes, les coves, etc.

Per la seva banda, la nova figura de llar compartida és un allotjament que constitueix l’habitatge principal del seu titular. Aquesta persona el comparteix com a servei d’allotjament amb terceres persones, en concret amb un màxim de quatre usuaris per estades de durada igual o inferior a 31 dies. El titular ha de residir i compartir l’habitatge amb els altres residents mentre dura l’estada. La Generalitat va establir el termini d’un any perquè els ajuntaments puguin assumir la nova tipologia d’allotjament turístic.

Aprovació provisional de les Ordenances Fiscals 2021

Al haver prosperat les Ordenances Fiscals 2021 proposades per l’equip de govern en el ple municipal extraordinari celebrat aquesta tarda, han quedat aprovades amb caràcter provisional. Això significa que s’obrirà un nou termini d’exposició pública durant 30 dies hàbils –és a dir, els dies laborables i no festius- abans de la seva aprovació definitiva.


La previsió amb què treballa l’Ajuntament de Blanes és que, després del període d’exposició pública, les Ordenances Fiscals 2021 s’aprovin definitivament de cara al mes de desembre perquè entrin en vigor l’1 de gener del 2021. Per la seva banda, amb aquestes premisses a la mà, el full de ruta amb què treballa l’equip de govern és que els pressupostos municipals pel 2021 es puguin debatre en sessió plenària el proper mes de novembre.

Val a dir que al ple d’avui dijous no han pogut assistir per motius laborals i justificats dues de les regidores de JxB. Com és habitual, la sessió telemàtica s’ha emès en directe en streaming a través del perfil de Facebook de l’Ajuntament de Blanes, així com per Ràdio Blanes. Tots els regidors i regidores, així com els tècnics assistents, han participat des de diferents espais llevat de l’alcalde, Àngel Canosa, que l’ha seguit des de la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes.Data de realització: 10/08/2020 | Data de la darrera actualització: 10/08/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300