Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Col·legi de Periodistes de Girona reconeix la trajectòria dels 100 anys de la Revista Recvll de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/14/2020 11:57:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Col·legi de Periodistes de Girona reconeix la trajectòria dels 100 anys de la Revista Recvll de Blanes

Ha lliurat la ‘Mosca del Col·legi’ a la publicació que aquest 2020 compleix el primer segle de vida durant la Gala de les ‘Mosques de la Informació 2020’ que va tenir lloc ahir dimarts

La Revista Recvll de Blanes ha estat novament reconeguda per la seva longeva trajectòria coincidint amb l’any en què compleix el seu primer segle de vida. Si fa dues setmanes rebia la ‘Creu Sant Jordi’ de la Generalitat de Catalunya en l’acte presidit pel president Quim Torra, aquest passat dimarts va ser el Col·legi de Periodistes de Girona qui va honrar la revista blanenca.


Maria Mercè Roca, Salvador Roca i Joan Maria Morros
Fotografies XXXII Mosques de la Informació: Jordi Ribot/ICONNA
Més concretament, ha lliurat la ‘Mosca del Col·legi’ a la Revista Recvll durant la Gala de les ‘XXXII Mosques de la Informació 2020’ que va tenir lloc el vespre d’aquest passat dimarts a Girona. La ‘Mosca del Col·legi’ reconeix trajectòries professionals dins l’àmbit del periodisme, i en aquesta edició s’ha destacat que la publicació blanenca és un cas particular en la premsa comarcal catalana, tant per la seva longevitat com per la transcendència que ha tingut.

Premi als 100 anys de la publicació de la Revista Recvll de Blanes

El degà del Col·legi de Periodistes de Girona, Joan Maria Morros, va lliurar el reconeixement al president de l’Associació Recvll de Blanes, Salvador Roca, acompanyat de la presidenta del Jurat dels Premis Recvll, Maria Mercè Roca. Va ser precisament l’escriptora gironina qui va introduir el premi, recordant que la publicació va néixer el 12 de juny de 1920, fruit de la iniciativa d’uns joves del municipi amb inquietuds periodístiques.


Foto de grup amb els premiats i premiades i
els protagonistes de la vetllada
El primer número, que duia per nom ‘Recvll d’Or. Quinzenari de novells escriptors’ estava escrit a mà, però el 20 de novembre d’aquell primerenc any ja es va poder fer imprès. Tot i el parèntesi de 13 anys que va produir-se a l’inici de la Guerra Civil del 1936-1939, la revista va tornar a publicar-se el Nadal de 1949, i l’any 1964 es va convocar a través de la publicació el primer Premi Literari Recvll, que aquest 2020 ha arribat ja a la seva 56a edició. També es va lloar en especial que els prestigiats guardons hagin esdevingut en un referent dins el món de les lletres, així com la seva innegable aportació a la cultura catalana.

Nit de guardonats i guardonades

Un altre dels premis honorífics lliurats durant la gala del Col·legi de Periodistes d’aquest passat dimarts va ser la ‘Mosca de Sant Narcís’, que es dóna a persones o entitats que hagin destacat per la defensa dels drets col·lectius o que hagin difós la realitat gironina més enllà de les seves fronteres naturals. Aquest any s’ha atorgat de manera simbòlica a totes les persones que han estat lluitant en primera línia per combatre la pandèmia del coronavirus.

El guardó el van recollir, en representació de totes elles, la presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona, Alícia Rey; així com el president del Col·legi Oficial de Metges de Girona, Josep Vilaplana. El Col·legi de Periodistes no va tenir cap dubte que la ‘Mosca de Sant Narcís’ havia de ser per als homes i dones que formen aquest gran col·lectiu: des dels metges i metgesses fins al personal de neteja dels hospitals, passant per infermeres, zeladors, auxiliars d’infermeria, treballadors i treballadores dels centres geriàtrics, etc.


Francesc Solà i Glòria Ametller, responsables
de Comunicació de l'ICS a Girona, premiats amb la 'Mosca Grossa'
Per últim, es van lliurar la ‘Mosca Grossa’, per a la persona o entitat que hagi destacat per facilitar l’accés a la informació dels periodistes, i la ‘Mosca Borda’, per a la persona o entitat que, per contra, hagi oposat més resistència a les sol·licituds d’informació dels periodistes. Aquest 2020 la ‘Mosca Grossa’ ha sigut per a Glòria Ametller i Francesc Solà, responsables de Comunicació de l’Institut Català de la Salut a Girona, que han vist considerablement complicada la seva tasca per la COVID-19. Per la seva banda, la ‘Mosca Borda’ va ser per a l’Agència Vibra Comunicació i la promotora Promo Arts Music per la seva excessiva intromissió en la tasca dels informadors durant el festival ‘Les Nits d’Acústica’ de Figueres.Data de realització: 10/14/2020 | Data de la darrera actualització: 10/14/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300