Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Judit Escayola planteja a Blanes la qüestió de gènere des de l’art abstracte a l’exposició de Casa Saladrigas


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/24/2020 10:22:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Judit Escayola planteja a Blanes la qüestió de gènere des de l’art abstracte a l’exposició de Casa Saladrigas

La mostra ‘La forma del pensament’ arriba a Blanes després d’haver presentat obres a Suïssa i Nova York i en diverses galeries en línia, inclosa la prestigiosa ‘Saatchi Art’

Durant aquests dies l’emblemàtica Casa Saladrigas acull l’exposició ‘La forma del pensament’, que presenta l’artista vinculada a Blanes Judit Escayola, a qui li agrada presentar-se amb el sobrenom de ‘El Gorrión’. En paraules de l’artista, l’exposició és un projecte compositiu que recopila dibuixos en tinta, obra sobre tela, fusta i altres materials, que s’endinsa en una subtilesa i sensualitat constant i difusa.


A ‘La forma del pensament’ es planteja una qüestió de gènere des del punt de vista més abstracte abordat des de la pintura i el dibuix en la seva forma més naturalista. Per inspirar-se en les seves creacions, Judit Escayola beu de la inspiració que li dóna l’inconscient desenvolupat, perdurat en el temps de mares a filles, amb un fil conductor que no ha fet sinó decidir i posicionar la dona sota unes conductes i idees que han definit el seu gènere.


Albert Sanz, regidor de Cultura, i l'artista Judit Escayola
Entre els qui aquests dies s’han acostat per gaudir la intensa experiència que proposa la mostra s’hi ha comptat el regidor de Cultura, Albert Sanz, que va visitar les sales on s’allotgen els dibuixos i pintures acompanyat de Judit Escayola. ‘La forma del pensament’ estarà allotjada a Casa Saladrigas fins al proper 31 d’octubre, i l’horari per visitar-la és als matins de dimarts a dissabte de 10 a 13 h, i a les tardes de dijous a dissabte de 17 a 20 h.

Una trajectòria encara breu però intensa de Judit Escayola

Les creacions de Judit Escayola van formar part de l’exposició col·lectiva anual ‘Joves Talents V.7’, que se centra en la descoberta de nous artistes emergents, tot just l’any passat a la mateixa Casa Saladrigas. Ara retorna al mateix edifici amb energia renovada, amb una mostra carregada de força, i una contrastada experiència consolidada.


Nascuda a Barcelona, ‘El Gorrión’ va desenvolupar la seva passió pel món de l’art a Suïssa, on va tenir l’oportunitat de créixer artísticament al costat d’un mestre que la va instruir durant tres estius consecutius. Allà, envoltada de grans referents com Alberto Giacometti, Gustav Klimt, Nikki de Sant Phale i Jean Tingaly, va desenvolupar un format que defineix com ‘naturalista’.

Això és perquè, a l’hora de crear, utilitza té, cafè i pigments naturals com a material pictòric. Les seves obres s’han pogut gaudir a Solothurn, Suïssa, i Nova York, als Estats Units, així com en diverses galeries en línia, inclosa la coneguda galeria nord-americana Saatchi Art. La seva mirada va més enllà de la plasmació artística per descriure un món molt diferent a la realitat.

Judit Escayola defineix així com s’ha d’interpretar el seu art: “Jo plasmo la textura del meu subconscient, el relleu dels meus somnis. I aquest parla, descrivint un món aliè a mi. Lluny de l’acadèmia, lluny d’un llenguatge figuratiu. Parlo de la no figuració. De la conceptualització del subjecte deixant al marge l’atzar”. També li agrada entendre les seves creacions com l’expressió d’un fragment que forma part d’un gran entramat de mida desconeguda, una finestra al subconscient que ens permet veure’n un petit bocí.
Data de realització: 10/24/2020 | Data de la darrera actualització: 10/24/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300