Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes proposa al ple modificar el pressupost en 850.000€ pel COVID, el Temporal Glòria i altres mesures


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/28/2020 10:43:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesBlanes proposa al ple modificar el pressupost en 850.000€ pel COVID, el Temporal Glòria i altres mesures

La sessió plenària d’octubre convocada per dijous inclou una proposta de modificació del pressupost 2020 per aquesta quantitat, així com 14 altres punts a l’ordre del dia

Un dels punts més destacats inclòs a l’ordre del dia del ple municipal d’aquest mes d’octubre, convocat per demà dijous, és la modificació del pressupost municipal vigent per autoritzar diverses operacions comptables. La modificació està quantificada en 850.000€, i pràcticament el 80% és per cobrir necessitats generades per la crisi sanitària de la COVID-19 i pel Temporal Glòria. La resta corresponen a diverses millores en diferents àmbits.


Servei diari àpats a domicili avis i àvies durant la 1a onada COVID
Més concretament, de la quantitat total que es porta a l’aprovació del ple, 654.774,49€ són per fer front a la COVID-19 i al Temporal Glòria. Pel que fa a la crisi sanitària, a tall d’exemple, més de 130.000€ corresponen a despeses en Serveis Socials i Habitatge. En aquest apartat cal incloure haver pogut cobrir tot tipus de necessitats socials, com per exemple servir àpats diaris als avis i àvies que no podien fer-ho als Centres de Dia al haver-se tancat l’accés de persones no residents, un servei que es va coordinar des d’Acció Social i Protecció Civil, i efectuat amb voluntariat de Creu Roja.

Dins aquest mateix apartat hi ha d’altres despeses generades per haver d’atendre situacions directes o indirectes provocades per la crisi sanitària. Així, hi ha hagut gairebé 200.000€ per cobrir el dèficit generat a les Llars d’Infants Municipals i el Transport Públic pel tancament i davallada del seu ús, respectivament, durant el confinament; 55.000€ per a l’adquisició de material de protecció pels centres sanitaris i 60.000€ per l’adequació d’unes dependències municipals per destinar-les a un futur Centre de Dia.


D’altra banda, per pal·liar els efectes del Temporal Glòria –principalment danys en infraestructures- es destinen 210.656,78€. Pel que fa a altres actuacions incloses en la modificació del pressupost 2020, la més destacada està destinada a millores per contribuir a la mobilitat sostenible, amb la implantació de dues estacions públiques de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Altres punts inclosos a l’ordre del dia

A priori, la sessió plenària preveu ser molt intensa, ja que inclou un total de 15 punts a l’ordre del dia. A banda del ja esmentat, altres temes d’interès seran les subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament en l’àmbit internacional, així com una línia d’ajuts per a entitats culturals locals que s’han vist afectades per la reducció o cessament d’activitat causada per la COVID-19.


Els cinc darrers punts abans no arribi l’apartat de Precs i Preguntes, són sengles mocions presentades per diferents grups polítics. Tres d’elles les ha presentat el grup municipal de Ciutadans en relació a l’elaboració d’un pla contra la okupació il·legal d’habitatges, per donar la opció de la jornada continua als centres educatius i per recolzar el gremi de la restauració.


Blanes En Comú Podem i Esquerra Republicana –els dos grups a l’equip de govern- han presentat una proposta d’acord amb motiu del 25-N, el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere i l’impacte de la COVID-19 sobre aquesta xacra. Per últim, la moció del Partit dels Socialistes de Catalunya és per contribuït a superar la bretxa digital en les persones grans i adults que ho necessitin. El ple municipal de demà dijous començarà a les 7 de la tarda, serà telemàtic, i es podrà seguir en directe per streaming a través del perfil Facebbok de l’Ajuntament de Blanes, així com per Ràdio Blanes.



Data de realització: 10/28/2020 | Data de la darrera actualització: 10/28/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300