Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes estudia la possibilitat que el Mercat dels Teixits torni al passeig amb un 50% de les parades


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/02/2020 01:23:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MERCAT 2a MA PLANTERAL’Ajuntament de Blanes estudia la possibilitat que el Mercat dels Teixits torni al passeig amb un 50% de les parades

El consistori va decidir traslladar el mercat a l’esplanada del pavelló per guanyar superfície i adaptar-se a les mesures COVID, i avui s’ha reunit amb els marxants per valorar una alternativa

L’Ajuntament de Blanes estudia una alternativa que, en cas que sigui factible, podria permetre retornar-lo de nou a la franja marítima del municipi, on se solen ubicar les parades del Mercat dels Teixits tots els dilluns. La decisió es prendrà en funció d’un nou estudi de superfície que corrobori l’opció que puguin continuar instal·lant-se al llarg de tot el passeig, però amb diverses modificacions respecte el què habitualment solen fer.


Marxants concentrats davant l'Ajuntament de Blanes
La primera premissa és que estarien ubicades al costat que dóna a mar –igual que es va fer inicialment, des del mes de juny-, i la segona que només hi haurà un 50% de les parades, alternant-se cada setmana. D’aquesta manera, hi hauria dos grups de paradistes del total de 158 amb què compta el mercat per guanyar superfície i donar compliment a les mesures de seguretat. L’estudi que s’ha de realitzar ha de corroborar que, d’aquesta manera, es guanya suficient espai entre parades per complir la nova directiva que indica que només pot haver un 30% de l’aforament.

Reunió a Alcaldia aquest matí de dilluns

La decisió de fer un nou estudi s’ha pres aquest matí, després que hi ha hagut una reunió a l’Ajuntament de Blanes de l’alcalde, Àngel Canosa, i la tinenta d’alcalde responsable dels Mercats, Rosa Aladern, amb un representant del Mercat dels Teixits, on s’ha tractat aquesta possibilitat. Després de la trobada, els participants s’han emplaçat per a una nova reunió, quan el nou estudi de superfície s’hagi enllestit.


La reunió ha tingut lloc després que, per tercera setmana consecutiva, els responsables de les parades del Mercat dels Teixits que es fa cada dilluns al matí a Blanes, no han volgut instal·lar-se al nou emplaçament que l’Ajuntament els va indicar fa tres setmanes que havien d’utilitzar provisionalment en compliment de les mesures COVID-19 decretades a mitjans d’octubre Diversos marxants s’han desplaçat fins l’Ajuntament de Blanes i han demanat reunir-se amb l’alcalde, qui ha rebut un representant triat entre els mateixos marxants, acompanyat de la tinenta d’alcalde.

Nova ubicació provisional a l’esplanada del costat del pavelló

El passat 15 d’octubre, davant les noves directrius decretades per la Generalitat que s’haurien d’aplicar amb caràcter immediat per prevenir l’expansió de la COVID-19, el consistori va comunicar als marxants que s’havien de traslladar a un nou emplaçament. Es tracta de l’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports, així com la zona d’aparcament dels antics camps de futbol, deixant tota la zona frontal que dóna a mar perquè hi continués estacionant la ciutadania.


Senyalització ocupació esplanada pavelló pel Mercat
Des de fa tres setmanes Policia Local i tècnics de l’Ajuntament han estat informant els ciutadans, i han guarit l’espai necessari perquè els dilluns tot estigués a punt. Ara bé, malgrat les directius marcades des del consistori –que té la potestat de decidir aquest extrem davant la situació d’excepcionalitat per la COVID-19 que s’està vivint-, els marxants no van veure de bon ull aquest trasllat, mantenint que volien continuar ubicats al Passeig de Mar.

Instal·lació de Lavabos Mòbils per donar suport al mercat

L’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports és on l’any passat ja s’hi va allotjar la Fira d’Atraccions, i és on acostumen a acollir-s’hi d’altres esdeveniments lúdics i fires comercials. Per facilitar la nova ubicació, des de l’Ajuntament de Blanes es van prendre diverses mesures. Una d’elles ha estat la instal·lació de lavabos mòbils per facilitar aquest servei ja que, amb els Bars i Restaurants tancats, ja no s’hi pot anar.


La mesura del 30% de l’aforament no vol dir que s’hagin anul·lat parades: continuen havent-hi les mateixes que fins ara, però amb una nova distribució que permet una major separació entre elles. Hi ha 158 parades on s’hi venen ofertes de roba, bijuteria, parament de la llar, productes de perfumeria, música i una variada gama de productes que fan les delícies dels qui s’hi firen a la recerca d’una peça o pel senzill plaer de passejar-se.

Un popular mercat que va retornar l’1 de juny després de l’Estat d’Alarma

Durant aquesta passada primavera el popular Mercat dels Teixits que es munta cada dilluns al matí va romandre inactiu durant gairebé tres mesos, d’ençà que es va decretar el primer Estat d’Alarma. Les seves parades es van tornar a instal·lar al llarg del Passeig de Mar l’1 de juny passat, variant en diverses ocasions la seva distribució per adaptar-se de la millor manera possible a les mesures de seguretat per prevenir el contagi del coronavirus.

De fet, el Mercat de Blanes va ser pràcticament el primer que va tornar a l’activitat arreu de Catalunya amb el 100% de les seves parades després del confinament, gràcies a les facilitades aportades des del consistori. Compta amb clients fidels tant de Blanes com de poblacions de les rodalies o inclús de molt més lluny, tant de la Catalunya Nord com de l’interior del país. Precisament un dels trets que el caracteritza és que, faci fred o calor o sigui un dia laborable o festiu, el ‘Mercat dels Dilluns’ sempre ha estat fidel a la seva tradició de muntar les parades, i només quan les condicions meteorològiques són molt adverses no ho fan.Data de realització: 11/02/2020 | Data de la darrera actualització: 11/02/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300