Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes proposa un moment de calma espiritual artística amb ‘Mandales per la Pau i la Igualtat’, a la Sala García-Tornel


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/07/2020 08:10:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes proposa un moment de calma espiritual artística amb ‘Mandales per la Pau i la Igualtat’, a la Sala García-Tornel

L’exposició de l’Associació de Dones Artesanes de Blanes, que també inclou un racó per a la meditació, reuneix 140 mandales teixides i altres manifestacions artístiques

La Sala Municipal d’Exposicions García-Tornel, situada al cèntric Carrer Ample de Blanes, acull aquests dies una mostra que va més enllà de ser un recull artístic. Presentada sota el títol ‘Mandales per la Pau i la Igualtat’, de l’Associació de Dones Artesanes de Blanes (ADAB), l’exposició és una mostra de la fructífera activitat que realitzen. Principalment mandales, però també altres tipus de manifestacions artístiques.


Foto de Grup de l'Associació de Dones Artesanes de Blanes (ADAB)
El procés creatiu d’elaboració de mandales, tant fetes en teixit com pintades, és en realitat una meditació activa. El seu disseny i realització expliquen que provoca un efecte terapèutic en el seu autor o autora: l’allibera de les preocupacions, perquè afavoreixen la concentració en el present. És per aquest motiu que es considera que les mandales són una potent eina de relaxació.

Tal com expliquen des de l’entitat: “En aquests dies incerts, la mandala és una via on dones i homes, nenes i nens, poden trobar un camí cap al seu propi centre, cap a la pau i l’equilibri. Necessitem molta calma per afrontar els reptes que ens arriben de l’exterior, així com per gestionar el dol produït per tantes pèrdues”. Així doncs, en definitiva, visitar aquesta exposició proporciona a les persones que la contemplen un moment de calma espiritual afegida al gaudi artístic.

140 mandales i altres manifestacions artístiques inter-generacionals

La mostra ‘Manales per la Pau i la Igualtat’ allotja un bon grapat d’elements, si bé el més abundant són les mandales. N’hi ha 140 teixides i 20 plasmades en quadres, així com una cinquantena d’altres tipus de manifestacions artístiques, com per exemple bosses de mà, espardenyes, ampolles, i caixetes de fusta decorades que inclouen missatges reivindicatius i que conviden a la reflexió.


Les dones de l’Associació de Dones Artesanes de Blanes ofereixen diversos tallers cada any per a un públic inter-generacional on ensenyen aquesta tècnica artesana que propicia la calma i la pau interior. Uns beneficis compartits tant les persones que confeccionen les mandales com per les que les contemplen. L’ADAB també ofereix tallers a les escoles, ja que creuen en la importància de l’ensenyament de tècniques que ajudin a fomentar la tranquil·litat, la paciència, la concentració, l’atenció plena i la disciplina.


Precisament per contribuir a aquest darrer objectiu, un espai de l’exposició està reservat perquè s’hi pugui fer meditació, i per això s’ha habilitat un petit racó que convida a seure-s’hi i perdre’s en els pensaments per assolir un estat de relaxació que no fa sinó contribuir a la calma. Uns instants per aturar-se i pensar. D’altra banda, resulten especialment interessants els missatges que han elaborat la gent jove que també forma part dels tallers de l’ADAB.


Principalment han elaborat mandales en quadres que, amb els seus colors vius i impactants, acompanyats de frases rotundes, indiquen la força i la fúria del jovent, capaç de generar una onada d’energia positiva. Les seves mandales tenen a més a més la peculiaritat d’haver estat pintades a mà alçada, i resulten una interessant mirada fresca i contundent.


Així, hi ha frases i lemes com ‘Som les filles de les bruixes que no vàreu cremar’, ‘Africa is not an experimental zone’, ‘Black Lives Matter’, o bé ‘Lluitem per les que no poden’. També hi ha missatges que, amb poques paraules, ho diuen tot: ‘ReLOVEution’, ‘Love Wins’ i ‘Rugeix’, entre d’altres. L’exposició ‘Mandales per la Pau’ es podrà visitar a la Sala Municipal García-Tornel fins el proper diumenge 8 de novembre, en el següent horari: els matins de dilluns a diumenge d’11 a 13 h, i a les tardes de dijous a dissabte, de 17 a 19 h.


Data de realització: 11/07/2020 | Data de la darrera actualització: 11/07/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300