Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Mercat dels Teixits de Blanes tornarà dilluns vinent al Passeig de Mar amb un 50% de les parades


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/07/2020 11:30:37 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Mercat dels Teixits de Blanes tornarà dilluns vinent al Passeig de Mar amb un 50% de les parades

S’aniran alternant els dos grups de marxants en què s’han dividit les 151 parades, que s’instal·laran en una única línia a la banda de mar mentre durin les actuals mesures COVID

L’Ajuntament de Blanes ha donat llum verda a la planificació alternativa elaborada aquesta setmana sobre el Mercat de Teixits que s’instal·la setmanalment al municipi. El nou estudi de superfície elaborat pels serveis tècnics de l’Ajuntament de Blanes, corrobora que es compleixen tots els requisits que marquen les actuals mesures dictades pel govern de la Generalitat per contenir el segon brot de la COVID-19.


Imatges d'Arxiu: Mercat dels Teixits dels dilluns arrenglerat en una sola línia,
aquest passat mes de juny, després del confinament COVID
Això permetrà que, a partir del dilluns vinent, podrà retornar al seu lloc habitual del Passeig de Mar, tot i que amb diverses modificacions per poder complir les actuals mesures de contenció de la pandèmia. La més destacada és que s’han creat dos grups respecte el total de 151 marxants que hi participen: cada setmana s’anirà alternant la instal·lació del 50% de les parades, de manera que un determinat comerç ambulant vindrà a Blanes cada 15 dies.

Es col·locaran en una única línia, la que dóna a mar, arrenglerats a la façana marítima que va des de l’alçada de la Plaça Catalunya, passant pel Passeig Cortils i Vieta, Passeig Pau Casals i un petit tram del Passeig de la Mestrança. El principal objectiu és complir la directriu que es redueix l’aforament del 100% al 30%, un extrem que es comprovarà cada dilluns.

Control d’Aforament del Mercat dels Dilluns i reforç de lavabos

De manera aleatòria, i en moments que es considerin de màxima presència de públic, s’aniran realitzant comptatges del nombre de públic que hi ha al mercat per valorar si se supera o no l’aforament permès. Dues persones iniciaran el comptatge des de la meitat del mercat, aproximadament, cadascuna en direccions oposades: una en la zona a tocar de port, i l’altra del costat de Plaça Catalunya.


Els dos controladors comprovaran les respectives dades i, en cas que se sobrepassi l’aforament màxim permès de 1.250 persones, es demanarà suport a la Policia Local de Blanes perquè s’actuï per impedir que continuïn entrant al recinte comercial. El comptatge es farà diverses vegades mentre duri l’activitat, una d’elles coincidint amb el moment de màxima afluència perquè sigui prou efectiu. D’altra banda, s’han instal·lat lavabos mòbils per completar els del pàrking SABA, ja que amb els Bars i Restaurants tancats, no queda aquesta opció.

Retorn de l’activitat del mercat després de tres setmanes

La decisió de fer un nou estudi es va prendre dilluns passat, després d’una una reunió de l’alcalde, Àngel Canosa, i la tinenta d’alcalde responsable dels Mercats, Rosa Aladern, amb un representant del Mercat dels Teixits. La trobada va tenir lloc després que, per tercera setmana consecutiva, els responsables de les parades s’havien negat a instal·lar-se al nou emplaçament que el consistori blanenc els havia indicat a mitjans d’octubre que havien d’utilitzar provisionalment.


El passat 15 d’octubre, davant les noves directrius COVID decretades per la Generalitat que s’haurien d’aplicar amb caràcter immediat, l’Ajuntament de Blanes va comunicar als marxants que s’havien de traslladar a un nou emplaçament. Es tractava de l’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports, així com la zona d’aparcament dels antics camps de futbol, deixant tota la zona frontal que dóna a mar perquè hi continués estacionant la ciutadania. Els marxants no van veure de bon ull aquest trasllat, mantenint que volien continuar ubicats al Passeig de Mar.

Trasllat del Mercat de Fruites i Verdures al Passeig de Dintre els dilluns

Al haver-se pres aquesta decisió, ha calgut moure circumstancialment, coincidint amb cada dilluns, la instal·lació del Mercat de Fruites i Verdures. Des de fa tres setmanes s’ha estat instal·lant diàriament –de dilluns a dissabte- al Passeig de Mar, perquè pogués disposar d’una major superfície en compliment de les mesures COVID, tot i que el seu lloc habitual és al Passeig de Dintre.


D’aquesta manera, doncs, a partir de la setmana vinent el Mercat de Fruites i Verdures estarà instal·lat els dilluns al matí al Passeig de Dintre. La resta de dies, de dimarts a dissabte, tornarà a estar al Passeig de Mar.

Un popular mercat que va retornar l’1 de juny després de l’Estat d’Alarma

Durant aquesta passada primavera el popular Mercat dels Teixits que es munta cada dilluns al matí va romandre inactiu durant gairebé tres mesos, d’ençà que es va decretar el primer Estat d’Alarma. Les seves parades es van tornar a instal·lar al llarg del Passeig de Mar l’1 de juny passat, variant en diverses ocasions la seva distribució per adaptar-se de la millor manera possible a les mesures de seguretat per prevenir el contagi del coronavirus.

El Mercat de Blanes va ser pràcticament el primer que va tornar a l’activitat arreu de Catalunya amb el 100% de les seves parades després del confinament, gràcies a les facilitades aportades des del consistori. Compta amb clients fidels, i un dels trets que el caracteritza és que, faci fred o calor o sigui un dia laborable o festiu, el ‘Mercat dels Dilluns’ sempre ha estat fidel a la seva tradició de muntar les parades, i només quan les condicions meteorològiques són molt adverses no ho fan.
Data de realització: 11/07/2020 | Data de la darrera actualització: 11/07/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300