Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

ADIF ha comunicat avui la finalització de les obres del nou pont sobre la Tordera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/07/2020 12:13:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ADIF ha comunicat avui la finalització de les obres del nou pont sobre la Tordera

Segons van apuntar ahir des de la Generalitat, l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària està enllestint les darreres proves, i tot apunta que durant les properes setmanes podria inaugurar-se

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries de l’estat espanyol (ADIF) ha emès aquest matí de dissabte una nota de premsa on informa que ja han finalitzat les obres del nou pont sobre la Tordera. El comunicat s’ha llençat justament l’endemà que la Generalitat va posar en funcionament el pont de la Carretera de Blanes a Malgrat, l’altra pont que, juntament amb el ferroviari, va col·lapsar el passat mes de gener a conseqüència del Temporal Glòria.


El nou viaducte ferroviari sobre la Tordera
Fotografies: ADIF
En el seu comunicat, ADIF explica que les obres han suposat una inversió de més de 10’41 M€ i que, amb la finalització dels treballs, s’ha donat compliment a les previsions inicials de culminar durant aquest mes de novembre els treballs de reconstrucció de l’antic pont. Segons s’especifica a la nota de premsa, després que han acabat les obres, en l’actualitat s’està desenvolupament la fase de verificació de la documentació preceptiva.

Proves de l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària per inaugurar

Durant la roda de premsa d’aquest passat divendres encapçalada pel govern de la Generalitat amb motiu de la posada en marxa del pont de la carretera Blanes-Malgrat, es va fer referència al pont ferroviari que hi ha al seu costat, a preguntes dels mitjans de comunicació convocats. En aquest sentit, es va explicar que en l’actualitat s’estan enllestint unes darreres proves a càrrec de l’Agencia Estatal de Seguretat Ferroviària (AESF), com a pas previ perquè es pugui restablir el trànsit ferroviari entre Blanes i Malgrat.


L’AESF és la responsable de la ordenació i supervisió de la seguretat de tost els elements del sistema ferroviari i, per tant s’encarrega d’atorgar, suspendre i revocar totes les llicències de les empreses ferroviàries a l’estat espanyol. En el comunicat emès avui per ADIF no s’especifica quan està previst reprendre el trànsit ferroviari, remarcant que ara el següent pas és establir l’acord amb l’operador i el responsable del servei, és a dir RENFE i el govern català.


Per tots aquests motius, tot apunta que la inauguració del nou pont ferroviari sobre la Tordera, que comportaria reprendre la circulació de trens entre Blanes i Malgrat, s’espera que sigui ja una qüestió de poques setmanes. En aquest sentit, algunes fonts no oficials han apuntat que la possible data d’inauguració podria ser entre finals d’aquest novembre i mitjans de desembre.


El passat mes d’octubre es van estar fent unes proves de càrrega sobre l’estructura del nou pont amb tres locomotores d’un pes total de 300 tones, que van realitzar quatre passades pel nou viaducte. Els combois es van situar sobre diversos vans de la infraestructura per a la prova estàtica, passant les ja esmentades quatre passades a diferents velocitats per a la prova dinàmica.
Data de realització: 11/07/2020 | Data de la darrera actualització: 11/07/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300