Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes torna a tenir el Mercat dels Teixits al Passeig de Mar des d’avui, amb un 50% de les parades


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/09/2020 01:42:07 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes torna a tenir el Mercat dels Teixits al Passeig de Mar des d’avui, amb un 50% de les parades

L’altra 50% s’instal·larà la setmana vinent, alternant-se els dos grups en què s’han dividit les parades situades en una sola línia a la banda de mar mentre durin les actuals mesures COVID

Aquest matí el tradicional Mercat de Teixits que s’instal·la cada dilluns a Blanes ha retornat al seu lloc habitual: al llarg del Passeig de Mar. Així ha estat després que la setmana passada es va aprovar una planificació alternativa elaborada pels serveis tècnics municipals, que corrobora el compliment de tots els requisits que marquen les actuals mesures dictades per la Generalitat per contenir el segon brot de la pandèmia.


Mercat dels Teixits de Blanes, aquest dilluns
El retorn d’aquest dilluns s’ha fet amb diverses modificacions respecte l’habitual distribució de parades que hi havia hagut els darrers mesos. La més destacada és que s’han creat dos grups respecte el total de 151 marxants que hi participen. Cada setmana s’anirà alternant la instal·lació del 50% de les parades, de manera que un determinat comerç ambulant vindrà a Blanes cada 15 dies.

Cada setmana es col·locaran en una única línia, la que dóna a mar, arrenglerats a la façana marítima que va des de l’alçada de la Plaça Catalunya, passant pel Passeig Cortils i Vieta, Passeig Pau Casals i un petit tram del Passeig de la Mestrança. El principal objectiu és complir la directriu que es redueix l’aforament del 100% al 30%, un extrem que es comprovarà cada dilluns.

Control d’Aforament i reforç amb lavabos mòbils

Un altra canvi introduït ha estat que, de manera aleatòria, s’han estat realitzant comptatges del nombre de públic que hi ha al mercat per valorar si se supera o no l’aforament permès. Dues persones s’han encarregat de fer aquest control, cadascuna en direccions oposades: una en la zona a tocar de port, i l’altra del costat de Plaça Catalunya. Després, han comprovat les respectives dades per verificar que no se sobrepassi l’aforament màxim permès de 1.250 persones.


Durant la jornada d’aquest dilluns no s’ha assolit el nombre màxim. Ara bé, en cas que se superés, la previsió és demanar suport a la Policia Local de Blanes perquè s’actuï per impedir que continuïn entrant al recinte comercial. El recompte de visitants estava previst que es fes diverses vegades al llarg del matí, una d’elles coincidint amb el moment de màxima afluència perquè sigui prou efectiu. D’altra banda, s’han instal·lat lavabos mòbils per completar els del pàrquing SABA ja que, amb els Bars i Restaurants tancats, no queda aquesta opció.

Un mercat que ha estat inactiu durant tres setmanes

Les noves directrius COVID decretades el 15 d’octubre per la Generalitat contemplaven que els mercats ambulants havien de reduir l’aforament a un 30%, i per això, després d’una reunió tècnica, l’Ajuntament de Blanes va comunicar als marxants que s’havien de traslladar a un nou emplaçament que permetria el seu compliment. Es tractava de l’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports, així com la zona d’aparcament dels antics camps de futbol, deixant tota la zona frontal que dóna a mar perquè hi continués estacionant la ciutadania.


Els marxants no van veure de bon ull aquest trasllat, mantenint que volien continuar ubicats al Passeig de Mar. Per això, aquestes tres darreres setmanes no s’han volgut instal·lar a l’esplanada del costat del pavelló, tot i que tant els serveis tècnics com la Policia Local de Blanes havien habilitat i acotat tot l’espai necessari perquè fos possible.


Finalment, dilluns passat, després que per tercera setmana consecutiva es van negar a instal·lar-se a l’esplanada del pavelló, els marxants van demanar reunir-se amb l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa. En la trobada, on va participar la tinenta d’alcalde responsable dels Mercats, Rosa Aladern, i un representant dels paradistes, es va acordar que s’estudiaria la opció proposada pels paradistes d’instal·lar setmanalment un 50% del mercat.

Trasllat del Mercat de Fruites i Verdures al Passeig de Dintre els dilluns

A conseqüència d’aquest trasllat, ha calgut moure circumstancialment, coincidint amb cada dilluns, la instal·lació del Mercat de Fruites i Verdures. Des de fa tres setmanes s’ha estat posant diàriament –de dilluns a dissabte- al Passeig de Mar, perquè pogués disposar d’una major superfície en compliment de les mesures COVID, tot i que el seu lloc habitual és al Passeig de Dintre.


Mercat de Fruites i Verdures instal·lat al Passeig de Dintre tots els dilluns
D’aquesta manera, doncs, a partir d’aquesta setmana el Mercat de Fruites i Verdures estarà instal·lat els dilluns al matí al Passeig de Dintre. Es fa amb un major distanciament entre parades i una distribució en un espai més gran, que permet el compliment de les mesures per frenar la COVID-19. La resta de dies, de dimarts a dissabte, tornarà a estar al Passeig de Mar.
Data de realització: 11/09/2020 | Data de la darrera actualització: 11/09/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300