Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes se suma al dol de Lloret de Mar pel crim masclista, amb un minut de silenci


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/10/2020 12:19:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes se suma al dol de Lloret de Mar pel crim masclista, amb un minut de silenci

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la regidora d’Acció Social, Marian Anguita, i membres del consistori, han encapçalat una concentració silenciosa

Una vegada més, Blanes ha demostrat aquest dimarts la seva ferma convicció per contribuir a eradicar una de les xacres que malauradament no deixa de colpejar una i altra vegada tota la societat. Aquest migdia l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita, membres del consistori i efectius de la Policia Local, ha encapçalat un acte simbòlic però carregat de significat.


S’ha fet una concentració silenciosa davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes en senyal de dol i solidaritat envers la família, per condemnar el crim masclista comès ahir dilluns al veí municipi de Lloret de Mar. L’objectiu del simbòlic acte ha estat expressar el sentiment unànime de condemna per l’assassinat d’una dona a mans de la seva parella, amb el desig que algun dia no s’hagin de convocar més concentracions per aquest motiu.

Blanes, una ciutat conscienciada en la lluita contra la violència masclista

Precisament d’aquí a pocs dies Blanes viurà amb l’acostumada intensitat els actes commemoratius del Dia Internacional Contra la Violència envers les Dones, que s’escau el 25 de novembre. Tot i que enguany l’actual context de la pandèmia ha obligat a modificar sensiblement els actes amb motiu del 25-N, el sentiment de rebuig a aquesta xacra social continuarà ben present.


Cal recordar que Blanes ha lluitat des de sempre de manera molt especial per eradicar la violència masclista, havent protagonitzat accions pioneres. Ara fa 10 anys, va ser el primer municipi d’arreu de comarques gironines on es va signar un ‘Protocol Municipal d’Atenció a les Víctimes de Violència Masclista’. L’acte de signatura va culminar un projecte endegat sis anys abans, el 2004, fruit de l’esforç de diferents agents sobre el territori.


La víctima de Lloret de Mar és la desena dona que ha mort per violència masclista aquest any arreu de Catalunya, i la víctima número 40 a l’estat espanyol i la 1.073 des que es van començar a elaborar aquests registres, l’any 2003. Les diligència del cas les porta el Jutjat d’Instrucció número 5 de Blanes, que ahir va confirmar que no hi ha antecedents per violència en la parella.


Data de realització: 11/10/2020 | Data de la darrera actualització: 11/10/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300