Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes presenta el Pla de Gestió i Desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera als agents del sector


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/11/2020 12:06:44 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes presenta el Pla de Gestió i Desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera als agents del sector

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va encapçalar ahir la sessió telemàtica informativa de la marca impulsada conjuntament amb Malgrat, Palafolls, Tordera i Santa Susanna

La tarda-vespre d’aquest passat dimarts l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va encapçalar la presentació del ‘Pla de Gestió i Desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera’ en una sessió telemàtica amb els agents del sector. L’Espai Agrari de la Baixa Tordera està integrat pels ajuntaments de Blanes, Malgrat, Palafolls, Tordera i Santa Susanna, un treball que es va iniciar fa dues dècades.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, durant la presentació
L’any 2017 els cinc ajuntament, les cooperatives i sindicats agraris van signar la carta per a la gestió i el desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, per crear una eina transversal de cooperació territorial. Un any més tard, al 2018, es va materialitzar el compromís de la Diputació de Barcelona amb el projecte. Aquest 2020 culminarà la signatura d’un conveni per impulsar-lo i consolidar-lo.


L’Espai Agrari de la Baixa Tordera és fruit d’un llarg procés de mobilització de la pagesia, així com de la confluència de voluntats amb el món local. Configura un marc estratègic comú per millorar la competitivitat del sector agrari, així com per impulsar programes que posin en valor el potencial social, econòmic i ambiental dels agents del territori d’una manera multifuncional i agroecològica.

Marca ‘Espai Agrari de la Baixa Tordera’

El primer pas del projecte ‘Espai Agrari de la Baixa Tordera’ és definir aquesta marca de territori, donar-li contingut. Les marques de territori es defineixen a partir de la influència que exerceixen en la percepció dels individus. L’obtenció d’una identitat única, expressada mitjançant una marca, ofereix reconeixement i diferenciació als espais geogràfics, permetent-los un posicionament que resulta decisiu en les preferències d’elecció dels usuaris.


Espai Agrari Baixa Tordera - Zona Blanes
En el cas concret de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, el què es pretén en primer lloc és dissenyar i implementar una marca territorial que permeti crear un relat de territori que sigui coherent amb el posicionament que persegueix la zona. En segon lloc, també es vol alinear l’estratègia de posicionament amb el desenvolupament de les diverses accions proposades en l Pla de Treball 2020, que han de permetre impulsar i gestionar aquest espai.


Delta de la Tordera
La conceptualització de la marca ‘Espai Agrari de la Baixa Tordera’ s’està treballant des de la Diputació de Barcelona conjuntament amb els municipis de Blanes, Malgrat, Palafolls, Tordera i Santa Susanna, en una tasca encomanada a investigadors de TRACTE (Grup de Recerca en Traducció Audiovisual, Comunicació i Territori) de la Universitat de Vic. També participen màxims experts en figures de preservació i dinamització d’espais agraris de la Diputació de Barcelona. Reconeguts professionals que han liderat projecte de referència internacional com el Parc Agrari del Baix Llobregat o el Parc Rural del Montserrat.

Consulta Popular oberta a la ciutadania

El procés de disseny i conceptualització de la Marca ‘Espai Agrari de la Baixa Tordera’ ha portat a estructurar una metodologia basada en tres tècniques bàsiques de recerca. És el què es coneix com ‘Triangulació Metodològica’, enfocades principalment a buscar la màxima participació ciutadana en aquest desenvolupament. Els dos primers eixos són entrevistes en profunditat a líders d’opinió de la societat civil, així com grups de discussió sobre temes d’agricultura, turisme, sector públic, ecologia i territori, i consumidors.


Paral·lelament la setmana vinent, a partir del 16 de novembre, l’Ajuntament de Blanes implementarà una consulta oberta a la ciutadania amb l’obertura d’una enquesta online perquè tots els ciutadans del territori de la Baixa Tordera puguin contestar. L’objectiu és que totes les persones que viuen en aquest territori de la Baixa Tordera puguin aportar el seu punt de vista. Els cinc ajuntaments allotjaran a les respectives planes web l’enllaç de l’enquesta perquè pugui arribar al màxim nombre de persones.
Data de realització: 11/11/2020 | Data de la darrera actualització: 11/11/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300