Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes fa un reconeixement públic a les associacions culturals de la vila


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/13/2020 09:02:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesL’Ajuntament de Blanes fa un reconeixement públic a les associacions culturals de la vila

S’han lliurat les subvencions 2019 a les entitats especialment actives en l’organització d’esdeveniments, i les del 2020 es faran per ajudar a pal·liar la inactivitat per les mesures COVID

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar la tarda d’aquest passat dijous un acte senzill però, sobretot en l’actual context marcat per les estrictes mesures de contenció de la pandèmia, carregat de sentiment. El consistori va fer un reconeixement a deu entitats culturals del municipi que s’han distingit especialment per ser molt actives en l’organització d’esdeveniments.


Acte Lliurament Subvencions Entitats Culturals
Es tractava del lliurament de les subvencions a les entitats culturals, corresponents a l’edició de l’any passat. L’acte, que aquests darrers anys s’havia fet públicament al Teatre de Blanes, formant part de l’emblemàtic Veredicte Oficial del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, no es va poder fer al juliol, i per això s’ha hagut d’endarrerir i optar per un format molt més espartà.

Un total de 25.000 € en subvencions per a 10 entitats culturals

L’acte, encapçalat per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i pel regidor de Cultura, Albert Sanz, es va encetar amb unes breus paraules del batlle de la vila, qui va encoratjar les entitats a resistir els difícils temps que els està tocant viure. Al mateix temps, Àngel Canosa els va agrair l’esforç que sempre les ha distingit a l’hora d’organitzar esdeveniments d’interès públic que no fan sinó enriquir la vida social i cultural de la vila, recordant en especial els 100 anys que compleix enguany la Revista Recvll, qui ha estat distingida amb la Creu Sant Jordi de la Generalitat.


L’objectiu de les subvencions és donar suport a les entitats sense ànim de lucre que hagin realitzat durant tot l’any esdeveniments d’interès públic dins l’àmbit cultural i, en concret, que hagin desenvolupat activitats complementàries a la programació cultural del municipi. També es valora el seu esforç envers la divulgació cultural i la realització d’activitats en el camp de la formació cultural i artística.


Després del breu parlament de l’alcalde, es va procedir al lliurament de les subvencions que corresponen a l’any passat. En aquest sentit, les 10 entitats que han reunit els requisits han estat: Esbart Joaquim Ruyra, Associació Recvll Blanes, Associació Rialles Blanes, Colla Gegantera de Blanes, Associació d’Amics de Música a l’Esperança, Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC), Associació d’Ardaleños i Amics d’Ardales, Associació Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, Associació de Dansa Elancé i Associació Cultural La Focal.


Es van encarregar encarregat d’anar lliurant les subvencions a les entitats l’alcalde, Àngel Canosa; el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz; així com els membres de la ‘Comissió Qualificadora de Subvencions’, regidors i regidores del consistori: Laia Gelabert, Mònica Rabassa, i Cristhian Ortiz. L’acte, que es va celebrar en tot moment mantenint les distàncies de seguretat i amb les mascaretes posades.

Ajuts 2020 a les entitats culturals per compensar la inactivitat per COVID

Per acollir-se a aquestes subvencions, les entitats culturals sense ànim de lucre inscrites a Blanes han de presentar una memòria on es recullen les activitats que han fet i els projectes que tenen previst organitzar. Bàsicament, es tracta de la contribució que fa l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes per a la realització d’activitats d’interès públic dins l’àmbit cultural.


En aquest darrer sentit, de cara al 2020 el consistori blanenc ha modificat els paràmetres habituals de les línies de subvencions per poder donar suport específic al teixit cultural, malmès per la manca d’activitat forçada per les mesures de contenció de la COVID. Per contribuir a aquest objectiu, a proposta de l’Àrea de Cultura, el ple del passat mes d’octubre va aprovar modificar els criteris de valoració per atorgar els ajuts econòmics a les associacions culturals.

D’aquesta manera, les subvencions 2020 que es concediran l’any vinent, es lliuraran no tan sols per a la realització d’activitats cultural d’interès públic que s’hagin pogut fer. També seran per contribuir econòmicament a finançar les despeses estructurals i els programes d’activitats afectats per la reducció o cessament de l’activitat cultural a causa de les mesures preventives per frenar l’expansió del coronavirus tant a principis d’any com aquesta tardor.Data de realització: 11/13/2020 | Data de la darrera actualització: 11/13/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300