Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes enceta dilluns el projecte ‘78 RPM: BSO, Música i Cinema’


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/15/2020 10:10:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BibliotecaLa Biblioteca Comarcal de Blanes enceta dilluns el projecte ‘78 RPM: BSO, Música i Cinema’

S’havia de fer presencialment en tres sessions a partir del 2 de novembre i ara, després d’haver-se adaptat, es farà telemàticament els dies 16, 23 i 30 de novembre

Un dels equipaments de Blanes que més actiu s’ha mostrat malgrat la pandèmia és precisament el qui cada any mou milers d’usuaris: la Biblioteca Comarcal de Blanes. Les noves mesures per prevenir el contagi de la COVID-19 aplicades el passat mes d’octubre van provocar que les activitats presencials s’haguessin de suspendre, però això no ha aturat l’actiu equip que hi treballa.


Biblioteca Comarcal de Blanes
Immediatament, es van readaptar per realitzar-se online, i una de les que ha necessitat una modificació més a fons és precisament una de les més ambicioses, que es farà a vuit biblioteques de comarques gironines, entre elles la de Blanes. Es tracta de ’78 RPM: BSO, Música i Cinema’, que es farà a la Biblioteca Comarcal de Blanes en tres sessions.

‘78 RPM: BSO, Música i Cinema’ els dilluns 16, 23 i 30 de novembre

L’objectiu de l’experiència és fomentar la música a les biblioteques, un projecte pilot sorgit arran d’haver detectat un descens continuat del préstec de CD, a causa dels canvis tecnològics i d’hàbit de consum dels usuaris. Aposta per tres línies de treball: els fons, els espais, i la creació d’una xarxa d’activitats que es faran a Blanes, Girona, Figueres, Puigcerdà, Ripoll, Calonge, la Bisbal de l’Empordà, i Caldes de Malavella.

La primera sessió que tindrà lloc telemàticament a Blanes dilluns vinent, 16 de novembre, du per nom ‘Música en el cinema?: Els clàssics’, a càrrec de Salvador Àngel, expert en música de documents audiovisuals, i especialista en música cinematogràfica. La següent del dilluns 23 de novembre tractarà sobre ‘Evolució: Transformació? Els innovadors!’, i la darrera del dia 30 du per nom ‘Un nou so? Noves Tendències’. Tots tres dies es fan a la mateixa hora: 2/4 de 8 del vespre, i s’hi pot accedir virtualment a través de www.bibgirona.cat


El projecte ‘78 RPM’ deu el seu nom a què el 78 és el número de la Classificació Decimal Universal (sistema de classificació bibliogràfica del coneixement humà) que s’utilitza per a la matèria de música, i RPM és l’acrònim que denomina el primer format de discos de gramòfon, que giraven a 78 revolucions per minut. Les inscripcions per participar-hi són gratuïtes.

Pel que fa a la resta de biblioteques on s’hi acull l’experiència, comptaran amb la participació d’artistes o conductors locals, en una aposta per consolidar la relació entre les biblioteques, les entitats culturals i musicals dels mateixos municipis on es faran. Artistes com Mazoni, El Petit de Cal Eril, Gerard Quiintana, Núria Graham, Roger Mas, Cala Vento o David Carabén, entre d’altres, participaran en aquesta primera edició que de ben segur podria tenir continuïtat en base a l’expectativa creada.



Data de realització: 11/15/2020 | Data de la darrera actualització: 11/15/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300