Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes fa una consulta ciutadana per definir la marca de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/16/2020 10:42:04 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FOTOBlanes fa una consulta ciutadana per definir la marca de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera

L’integren Ajuntaments de Blanes, Malgrat, Palafolls, Tordera i Santa Susanna amb el suport de la Diputació de Barcelona, i es pot accedir a l’enquesta des del web municipal: www.blanes.cat

A partir d’avui dilluns, 16 de novembre, l’Ajuntament de Blanes ha posat en marxa una consulta ciutadana online oberta a la participació de tothom per definir una nova marca de territori. Es tracta de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, fruit de la suma d’esforços dels Ajuntaments de Blanes, Malgrat, Palafolls, Tordera i Santa Susanna, amb el suport de la Diputació de Barcelona.


Delta de la Tordera - Fotografia cedida pels Agents Rurals Generalitat
El projecte va iniciar-se fa dues dècades, i posteriorment l’any 2017 els cinc ajuntaments, les cooperatives i sindicats agraris van signar la carta per a la gestió i el desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, per crear una eina transversal de cooperació territorial. Un any més tard, al 2018, es va materialitzar el compromís de la Diputació de Barcelona amb el projecte. Aquest 2020 culminarà la signatura d’un conveni per impulsar-lo i consolidar-lo.

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera és fruit d’un llarg procés de mobilització de la pagesia, així com de la confluència de voluntats amb el món local. Configura un marc estratègic comú per millorar la competitivitat del sector agrari, així com per impulsar programes que posin en valor el potencial social, econòmic i ambiental dels agents del territori d’una manera multifuncional i agroecològica.

Consulta Popular oberta a la ciutadania

El primer pas del projecte ‘Espai Agrari de la Baixa Tordera’ és definir aquesta marca de territori, donar-li contingut. El procés de disseny i conceptualització de la Marca ‘Espai Agrari de la Baixa Tordera’ ha portat a estructurar una metodologia basada en tres tècniques bàsiques de recerca. És el què es coneix com ‘Triangulació Metodològica’, enfocades principalment a buscar la màxima participació ciutadana en aquest desenvolupament.

Els dos primers eixos són entrevistes en profunditat a líders d’opinió de la societat civil, així com grups de discussió sobre temes d’agricultura, turisme, sector públic, ecologia i territori, i consumidors. Paral·lelament, a partir d’aquest dilluns 16 de novembre, l’Ajuntament de Blanes ha posat en marxa una consulta oberta a la ciutadania amb l’obertura d’una enquesta online perquè tots els ciutadans del territori de la Baixa Tordera puguin contestar, accessible des del web municipal www.blanes.cat, a la plana principal:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_DmtO0ptwNJ1XeTe00tG0jmsfOiu8yTCYSHzd090Zl9uJgA/viewform

L’objectiu és que totes les persones que viuen en aquest territori de la Baixa Tordera puguin aportar el seu punt de vista. Els cinc ajuntaments han allotjat a les respectives planes web l’enllaç de l’enquesta perquè pugui arribar al màxim nombre de persones. L’enquesta consta de diverses preguntes on, entre d’altres qüestions, es demana si es consumeixen productes de kilòmetre zero, si es coneix el món de la pagesia, quines virtuts i quins defectes creuen que hi ha en aquest part del territori, o bé si es compren productes directament als pagesos.Data de realització: 11/16/2020 | Data de la darrera actualització: 11/16/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300