Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua lluitant contra la Violència Masclista amb diversos actes institucionals amb motiu del 25-N


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/19/2020 10:01:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes continua lluitant contra la Violència Masclista amb diversos actes institucionals amb motiu del 25-N

La façana principal de l’ajuntament està des d’ahir tenyida de lila, el color que simbolitza la lluita; el dia 25 es farà la lectura del Manifest Institucional; i l’1 de desembre un taller gratuït

Des de fa molt de temps, Blanes és una de les ciutats que sempre ha tingut clar que cal lluitar per contribuir a l’eradicació d’una de les xacres socials que, lamentablement, ha tornat a revifar perillosament els últims anys: la violència masclista. Prova d’això, és que aquest municipi va ser el primer en signar i impulsar el primer Protocol de Prevenció, Detecció i Intervenció de la Violència Masclista arreu de comarques gironines.


L'alcalde, Àngel Canosa, i la regidora de Polítiques d'Igualtat,
Marian Anguita, despleguen la pancarta amb motiu del 25-N
Va ser l’any 2010, i també va ser aquí on es va posar en marxa el SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones. Per això, una de les dates del calendari que se celebren amb més intensitat a nivell social i de conscienciació ciutadana és el 25 de Novembre, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, la violència masclista.

Ajuntament de Blanes tenyit de lila i pancarta reivindicativa

Aquest passat dimecres ja van haver els primers indicis que durant aquests dies Blanes viurà amb especial atenció aquesta commemoració. Des d’ahir a la nit i fins a finals de mes, la façana principal de l’Ajuntament de Blanes estarà tenyida de lila, el color que simbolitza la lluita contra la violència masclista, majoritàriament presentada amb un llaç d’aquesta tonalitat.


Façana Ajuntament de Blanes tenyida de lila
La il·luminació lila es va posar en marxa aquest passat dimecres al vespre, i tenyirà l’edifici consistorial fins al 29 de novembre. D’altra banda, l’Ajuntament de Blanes també llueix des d’ahir una pancarta reivindicativa contra la violència masclista, en aquest cas al balcó exterior de la Sala de Plens, que dóna a la cruïlla a un dels llocs més concorregut: el Carrer Ample. Se’n van encarregar de penjar-la la regidora de Polítiques d’Igualtat, Marian Anguita, i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa.

Acte Institucional en diferit el 25 de novembre

A causa de les mesures de precaució per frenar l’expansió de la COVID-19, aquest 2020 els actes han hagut de canviar sensiblement de format. Per això, l’esdeveniment oficial més important de cada any, centrat en la lectura del ‘Manifest Institucional’, s’ha hagut de modificar substancialment perquè es pugui continuar fent, però amb totes les precaucions sanitàries preceptives.

Per això, de cara al proper dimecres 25 de novembre, coincidint amb aquesta data, es penjarà a la plataforma YouTube, el web i les xarxes socials de l’Ajuntament de Blanes l’enregistrament íntegre en diferit de la lectura del ‘Manifest Institucional 2020’. Es tracta del document unitari recolzat per diverses institucions que, enguany més que mai, han sumat esforços per continuar dient ‘NO’ a la violència envers les dones: l’ACM, FMC, les diputacions de Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida, el govern de la Generalitat, i el govern estatal.


El vídeo s’haurà enregistrat prèviament al proper dimecres, i s’encarregaran de la lectura del manifest la regidora d’Igualtat, Marian Anguita; l’alcalde Àngel Canosa; així com les i els portaveus de la resta de grups polítics municipals: Jordi Urgell, Olga López, Pepa Celaya, Mònica Rabassa, Cristhian Ortiz i José Morcillo. Abans de la lectura, la responsable política de l’Àrea d’Igualtat s’adreçarà a tothom per introduir la cerimònia oficial.

Taller Gratuït Online suport a les víctimes de violència masclista

També es farà online un altre dels ingredients que ha organitzat el Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Blanes amb motiu del 25-N, i que tindrà lloc d’aquí a pocs dies. Es tracta d’un taller gratuït telemàtic que tindrà com a tema central com es pot ajudar a algú que està patint una situació de violència masclista, amb consells sobre com cal actuar.


Instal·lació il·luminació lila a la façana de l'Ajuntament de Blanes
El taller gratuït s’impartirà telemàticament el dimarts 1 de desembre, des de 2/4 de 6 fins 2/4 de 8 de la tarda, i només cal apuntar-se per participar-hi. Per a més informació i inscripcions, cal posar-se en contacte amb el Servei de Polítiques d’Igualtat al correu electrònic igualtat@blanes.cat, o bé telefònicament a través del 972 336 207. Per últim, també cal apuntar la difusió d’un vídeo que tracta sobre la Violència Masclista, que es penjarà a través de les xarxes socials del consistori la setmana vinent.
Data de realització: 11/19/2020 | Data de la darrera actualització: 11/19/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300