Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Obert a Blanes el termini per participar al XII Concurs ‘Bolleré’ de Relats Breus per a Joves


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/21/2020 08:12:33 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOObert a Blanes el termini per participar al XII Concurs ‘Bolleré’ de Relats Breus per a Joves

Convocat per la Biblioteca Comarcal de Blanes per a joves de 12 a 25 anys, hi ha temps per presentar originals fins al 5 de desembre

Fins d’aquí a dues setmanes, el dissabte 5 de desembre, hi ha temps per poder participar en la 12a edició del Concurs Literari ‘Bolleré’, que guardonarà els millors relats breus escrits per joves. L’organitza l’Ajuntament de Blanes a través de la Biblioteca Comarcal, i té l’objectiu de promoure els valors culturals de la literatura, així com incentivar la creació literària entre els joves.


Fotografia de Grup amb Guanyadores XI Concurs Bolleré,
acompanyats d'organització i membres jurat
Està adreçat a un ample ventall d’edats, ja que abasta des dels 12 fins al 25 anys, aplegades en dos principals grups per edats. La Categoria ‘A’ és per a joves que tinguin de 17 a 25 anys, i la Categoria ‘B’ per a nois i noies que tinguin de 12 a 16 anys. La temàtica dels treballs és lliure, i es poden escriure en llengua catalana i castellana.

Dotacions econòmiques dels Premis Bolleré

Hi ha quatre principals guardons al Concurs Bolleré, que seleccionen un primer premi i un finalista per a cadascuna de les dues categories. En la Categoria ‘A’ per a joves de 17 a 25 anys el primer premi està dotat amb 500€, així com 150€ pel finalista; i en la Categoria ‘B’ per a joves de 12 a 16 anys el primer premi es guardona amb 200€, i amb 50€ el relat triat com a finalista.


Lectura d'un dels treballs guanyadors
Els relats hauran de tenir una extensió mínima de tres fulls, i una extensió màxima de sis fulls. Tots els treballs s’han de presentar en format Word escrits amb lletra Arial mida 12, interlineat 1,5, impresos a una sola cara i pàgines numerades.

Presentació dels relats que optin a premi

Els treballs que vulguin optar al XII Concurs Literari Bolleré s’han de presentar al Registre General de l’Ajuntament de Blanes –Passeig de Dintre, 29-, a l’oficina de l’AMIC, de dilluns a divendres, de 8’30 a 14’30 h, comunicant que es vol participar al XII Concurs Literari Bolleré, i mantenint les dades amb un pseudònim. Val a dir que per fer el registre d’entrada cal demanar cita prèvia d’atenció ciutadana: www.blanes.cat/citaprevia


La tinenta d'alcalde de la Biblioteca Comarcal, Marina Vall·llosada,
amb la guanyadora d'un dels treballs finalistes
Una altra opció és presentar el relat per correu postal certificat, una modalitat en què comptarà com a data de lliurament la que figuri al mata-segells. En tots dos casos, la presentació dels originals ha d’incloure dos sobres tancats: un de gran i un de petit. Al sobre gran ha d’haver-hi el relat aspirant (5 còpies), i escriure a l’exterior ‘XII Concurs Literari Bolleré’, el pseudònim de l’autor o autora, així com el títol del treball i la categoria a la qual opta. D’altra banda, al sobre petit s’hi ha d’incloure les dades personals dels i les participants: títol del treball, nom i cognom de l’autor/autora, fotocòpia del DNI o document acreditatiu, així com l’adreça postal, telèfon i e-mail per poder contactar.

Jurat i Lliurament de Premis del XII Concurs Literari Bolleré

Els relats guanyadors i finalistes els escollirà un jurat compost per un responsable polític (l’alcalde o el regidor de Cultura); un/-a tècnic/-sa de la Biblioteca Comarcal, un/-a especialista en llengua i/o literatura; un/-a escriptor/-a de literatura juvenil; un/-a tècnic/-a d’un departament de l’Ajuntament de Blanes; i una persona guanyadora d’anys anteriors.

Els membres del jurat emetran un veredicte que serà inapel·lable, i està limitat a no poder declarar guanyador i finalista un mateix autor o autora. També es reserva el dret del jurat a declarar desert el concurs, premiar relats ex-aequo o desqualificar qualsevol treball que no sigui original, o bé que considerin que atempta contra la llibertat, l’ètica o el respecte a les persones.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, en l'acte de lliurament dels XI Premis Bolleré
La proclamació del veredicte del jurat i el lliurament de premis es farà en un Acte Públic que tindrà lloc a la Biblioteca Comarcal de Blanes l’any vinent, més concretament el 29 de gener, formant part dels actes de celebració de l’aniversari de la ‘Biblioteca Jove’. Val a dir, per últim que els treballs presentats tindran la propietat dels seus autors i autores, tot i que l’Ajuntament també es reserva els drets d’edició sobre les obres presentades o premiades.Data de realització: 11/21/2020 | Data de la darrera actualització: 11/21/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300