Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes obrirà dilluns la Ciutat Esportiva al 30% i les instal·lacions exteriors al 50% amb les noves mesures


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/22/2020 10:11:34 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes obrirà dilluns la Ciutat Esportiva al 30% i les instal·lacions exteriors al 50% amb les noves mesures

El Departament d’Esports ha informat les entitats esportives sobre l’aforament màxim que tenen tots els equipaments durant aquest primer tram d’obertura progressiva

Atenent a les prescripcions del ‘Pla d’Obertura Progressiva d’Activitats’ del Departament de Salut aprovat pel PROCICAT, i pulicat ahir dissabte al DOG, el Departament d’Esports de l’Ajuntament de Blanes ja ho té tot a punt per complir les noves prescripcions. En previsió de l’entrada en vigor de les noves mesures a partir de demà dilluns, aquest passat divendres va informar a les entitats esportives sobre aquestes mesures.


Ciutat Esportiva Blanes, aquest cap de setmana
Bàsicament, es tracta d’aplicar el tram 1 de la nova etapa de desescalada, que contempla que es poden obrir els equipaments esportius a l’aire lliure amb un aforament màxim del 50%, i amb un control d’accés. Pel que fa a les instal·lacions esportives en espais tancats, l’aforament màxim és més reduït, amb un màxim del 30%, i cal respectar dos altres requisits: cal demanar cita prèvia i no es podran utilitzar vestidors.


També cal tenir en compte que, de moment, l’activitat competitiva encara continuarà suspesa, per tant no hi haurà partits, només entrenaments de les diferents disciplines esportives. L’altra normativa del nou ‘Pla d’Obertura Progressiva d’Activitats’ que afecta l’ús dels equipaments esportius de Blanes és que continuarà vigent tant el confinament nocturn, des de les 10 de la nit fins les 6 del matí de l’endemà, com el perimetral municipal durant els caps de setmana, des de les 6 del matí del divendres fins les 6 del matí de dilluns.

La Ciutat Esportiva i diverses instal·lacions municipals tornen a activar-se

A partir de dilluns vinent, 23 de novembre, la Ciutat Esportiva Blanes tornarà a l’activitat i reobrirà les diferents instal·lacions perquè es puguin utilitzar de dilluns a divendres fins a les 9 de la nit, i els dissabtes als matins, a excepció dels camps de futbol, que romandran tancats el cap de setmana. També obriran a partir de la setmana vinent la resta d’activitats, com ara els camps de futbol de Ca la Guidó i Can Borell, la Pista Esportiva de Mas Florit i les Pistes de Petanca.


Sigui quina sigui la disciplina esportiva, totes les activitats hauran de finalitzar a les 9 de la nit per donar temps de tornar a casa en compliment del confinament nocturn. Per aquest motiu, el Departament d’Esports ha demanat explícitament a les entitats que informin de les respectives redistribucions d’entrenaments abans de la nova represa d’activitat. En cas que, per la raó que sigui, no es pugui entrenar dins la franja horària establerta, es posaran en consideració tots els casos.


Les entitats esportives també hauran de tenir en compte que, en el cas que comparteixin l’espai, caldrà complir l’aforament màxim permès, de manera que la suma total d’usuaris i usuàries simultànies en un mateix indret, no podrà superar mai l’aforament màxim. Per exemple: si hi ha dues entitats entrenant en un espai per a un màxim de 40 persones, en aquest primer tram només ho poden utilitzar un 30%, de manera que caldrà posar-se d’acord respecte cada col·lectiu i comunicar-ho al Departament d’Esports.

Mesures sanitàries bàsiques en compliment de la prevenció COVID-19

Igual que ja s’havia estat aplicant abans que s’apliqués la nova fase de mesures coincidint amb la segona onada de la pandèmia, les entitats esportives hauran de seguir les indicacions establertes al Protocol de Reobertura inicial. Per aquest motiu, caldrà que continuïn disposant diàriament del Protocol de Traçabilitat, prendre temperatures, rentat de mans, etc.


Pel que fa a la mascareta, també està obligat dur-la adequadament col·locada (és a dir: tapant el nas i la boca, no per sota del nas), i l’única excepció continuen sent els esportistes, que se la podran treure en cas que estiguin practicant esport dins el terreny de joc. Altres normatives que caldrà seguir complint són els horaris d’entrada i sortida, així com la neteja dels espais esportius corresponents.

La informació que s’ha enviat a les entitats també inclou un llistat on es detalla l’aforament d’obligat compliment dels diferents espais esportius municipals, on es vetlla pel compliment de la mesura que contempla el 50% de l’aforament a l’aire lliure i el 30% en espais interiors.

EquipamentAforament màxim permès
Pista Verda Ciutat Esportiva23 persones
Pista Vermella Ciutat Esportiva20 persones
Pista Blava Ciutat Esportiva20 persones
Pista Groga Ciutat Esportiva15 persones/tatami
Camp Futbol Ca la Guidó50 persones
Camp de Futbol de Can Borell58 persones
Camp de Futbol Ciutat Esportiva Blanes67 persones
Sala Gim 14 persones
Sala Gim 24 persones
Sala Gim 36 persones
Sala Gim 43 persones
Sala Gim 56 persones
Sala Boxa – Espai Sacs6 persones
Sala Boxa – Espai Ring2 persones
Sala Boxa – Espai Màquines2 persones
Pistes Municipals de Petanca24 persones
Pista Mas Florit15 persones
Data de realització: 11/22/2020 | Data de la darrera actualització: 11/22/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300