Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes commemora el 25-N dient No a la Violència Masclista amb un Acte Institucional


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/25/2020 10:44:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes commemora el 25-N dient No a la Violència Masclista amb un Acte Institucional

L’alcalde, Àngel Canosa, acompanyat de la regidora d’Igualtat, Marian Anguita, i portaveus dels grups polítics, han llegit el Manifest Institucional del Dia Mundial que es commemora avui

Avui dimecres, coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, l’Ajuntament de Blanes ha commemorat aquesta jornada, una vegada més, deixant clar el seu NO rotund a la violència masclista. Des de fa molts anys, el consistori blanenc acostuma a organitzar un Acte Institucional obert a la ciutadania perquè tothom pugui expressar lliurament i públicament el seu rebuig.


Lectura Manifest 25-N
Enguany, però, en seguiment de les mesures preventives sanitàries per contenir l’expansió del coronavirus, l’Ajuntament de Blanes ha estat fidel a aquesta tradició d’una manera telemàtica. Per això, fa uns dies es va enregistrar en vídeo la Lectura del Manifest 25N 2020 consensuat per diverses institucions: l’ACM i la FMC, la Generalitat, la delegació del Govern de l’Estat Espanyol, i les quatre Diputacions de Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona.

Lectura del Manifest davant l’Ajuntament tenyit de lila

Per donar encara més força a les seves paraules, la gravació es va fer davant la façana principal de l’Ajuntament de Blanes tenyida de lila –el color que simbolitza la lluita contra la violència masclista- des de fa una setmana. El vídeo s’ha difós avui a través del web i les xarxes socials del consistori blanenc, i està allotjat a la plataforma YouTube: https://youtu.be/QEkHUzX7Cq8


La lectura del manifest l’encapçalen l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la regidora de Polítiques d’Igualtat, Marian Anguita, així com del primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, i els i les portaveus dels grups polítics municipals: Olga López, Pepa Celaya, Mònica Rabassa, Cristhian Ortiz i José Morcillo. La il·luminació lila estarà en marxa fins el proper diumenge a la façana de l’Ajuntament de Blanes, igual que la pancarta reivindicativa penjada al balcó exterior de la Sala de Plens.

Taller Gratuït Online de suport a les víctimes de violència masclista

Un altre dels ingredients que ha organitzat el Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Blanes amb motiu del 25-N, es farà el proper dimarts 1 de desembre, i també serà online. Es tracta d’un taller gratuït telemàtic que tindrà com a tema central com es pot ajudar a algú que està patint una situació de violència masclista, amb consells sobre com cal actuar.


El taller gratuït s’impartirà telemàticament l’1 de desembre, des de 2/4 de 6 fins 2/4 de 8 de la tarda, i només cal apuntar-se per participar-hi. Per a més informació i inscripcions, cal posar-se en contacte amb el Servei de Polítiques d’Igualtat al correu electrònic igualtat@blanes.cat, o bé telefònicament a través del 972 336 207. Per últim, també cal apuntar la difusió d’un vídeo que tracta sobre la Violència Masclista, que es penjarà a través de les xarxes socials del consistori d’aquí a uns dies.

Manifest 25-N 2020: què puc fer jo per canviar allò que no m’agrada?

Enguany el Manifest Institucional Unitari consensuat posa especial èmfasi en la pregunta de ‘què puc fer jo per canviar tot allò que no m’agrada?’ que solen fer-se les persones que precisament han pres partit per a eradicar les violències masclistes. En aquest sentit, en l’escrit es considera que mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte la violència masclista.

També es recorda que els darrers mesos han estat especialment durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència, com segurament també ho seran els mesos que encara queden, mentre duri la pandèmia. I és que els agressors modifiquen la violència obrint esquerdes noves per a seguir avançant, adaptant-se a les circumstàncies, que no han fet sinó afavorir els qui els agrada exercir el control, promogut pel necessari confinament.


D’altra banda, també es recorda que enguany fa 60 anys que varen ser assassinades les germanes Mirabal, tres activistes polítiques i membres de la resistència. En honor d’elles es va establir la data del 25 de novembre com a Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Des de llavors no han cessat els esforços de moviments socials, però també és cert que recentment diverses iniciatives populars han demostrat que s’està esgotant el temps pels agressors masclistes, amb campanyes com #Metoo.

Vídeo Lectura Manifest: https://youtu.be/QEkHUzX7Cq8

Data de realització: 11/25/2020 | Data de la darrera actualització: 11/25/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300