Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes aprova els Pressupostos 2021, de 52’198 M€, amb un augment del 45% en Acció Social


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/26/2020 09:45:12 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes aprova els Pressupostos 2021, de 52’198 M€, amb un augment del 45% en Acció Social

Hi ha 6 M€ en inversions necessàries i per reactivar l’economia: el Delta de la Tordera i la Zona Turística, cobriment de pistes esportives i la nova Prefectura de la Policia Local, entre d’altres

La sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes celebrada telemàticament avui dijous ha aprovat els Pressupostos Municipals 2021, de 52’198 M€, per 11 vots a favor d’ERC, BECP i el regidor no adscrit. Per la seva banda l’abstenció de JxB també ha facilitat la seva aprovació, i per últim tant el PSC com C’s han votat en contra. És la primera vegada que els comptes municipals per a l’any següent s’aproven el mes de novembre, ja que darrerament s’havia fet al desembre, o inclús l’any en curs en què s’havien d’aplicar.


Ple Municipal 26 de Novembre 2020
El regidor d’Hisenda, Carlos Garzon, i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, han coincidit en destacar que es tracta d’uns pressupostos per poder donar resposta a les necessitats socials del municipi i, alhora, per contribuir a reactivar l’economia blanenca. En l’àmbit social, hi ha un increment del 45% al 2021: 922.000 €, en relació al què es va destinar durant tot el 2019, 635.000 €, i després que l’estimació de tancament de l’actual anualitat és de 810.299’64 €.

En la línia del què ha estat aquest 2020, en què s’ha estat donant una resposta ràpida a les necessitats socials i econòmiques, sumat a què l’any vinent no s’apujaran els impostos, s’ha destinat un import inicial de 200.000 € ampliable per a cobrir emergències derivades de la COVID. Aquesta partida s’anirà decidint entre els grups municipals a quins sectors o col·lectius més afectats econòmicament es destinen.


Carlos Garzon, regidor d'Hisenda, durant la presentació
dels Pressupostos 2021
També es donarà compliment a les obligacions financeres adquirides pel consistori i se seguirà avançant en la municipalització de serveis a través de l’empresa pública ‘Blanes Medi Ambient’. Carlos Garzón ha detallat: “Són uns pressupostos vius, preparats per ajudar la gent si el 2021 acaba sent tant o més dur del què ha estat aquest 2020, però també les eines que permetin treballar en la necessària reactivació econòmica que necessita la ciutat”.

Durant la presentació dels pressupostos, pel que fa als ingressos, s’ha recordat que una part d’ells estan supeditats a les Ordenances Municipals aprovades inicialment a l’octubre. En aquest ple l’equip de govern ja va anunciar futurs ajustos que caldrà fer a les ordenances, conforme a les necessitats que es vagin marcant, amb les necessàries mesures fiscals que es vagin acordant per seguir recolzant els sectors econòmics afectats per la COVID.

Inversions de 6M€: Zona Turística, Delta de la Tordera i Policia Local

En el capítol d’inversions, s’han destinat 6 M€, dels quals 1 M€ seran per desenvolupar el projecte de fer esdevenir en Reserva Natural el Delta de la Tordera, lligat a la revitalització de la Zona Turística i la potenciació de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. Àngel Canosa ha remarcat: “Cal aprofitar l’oportunitat, el regal que ens ha facilitat la natura. Hem de saber conservar i desenvolupar aquest entorn, paral·lelament a la potenciació del turisme més proper i de qualitat humana. Crec que el Delta de la Tordera és un espai molt adient per fer conviure tant el turisme com el respecte per a la natura”.

Durant l’any vinent també es començarà a desenvolupar la conservació del talús dels Padrets, així com la descoberta del Jaciment Romà com a eina cultural i de promoció de la ciutat, alhora que es resoldrà el problema de seguretat veïnal en relació a l’estabilitat del terreny. En aquest cas, la inversió de 620.000 € procedent del PUOSC, ja es va aprovar en l’anterior anualitat, i també inclou el projecte per transformar la Plaça 11 de Setembre en un parc on hi haurà el nou local social de l’AVV Mas Enlaire.


Àngel Canosa, alcalde de Blanes, durant la sessió plenària
Una de les inversions més esperada és el nou edifici que allotjarà la Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil, que es construirà als terrenys del Pla Parcial Costa Brava. Dotada amb una partida de 4.200.000 €, la nova seu estarà situada en plena zona d’expansió de la vila, davant de l’Escola Sa Forcanera de Mas Enlaire, i contribuirà a poder dotar d’una millor infraestructura al cos de seguretat.

Dins el mateix capítol també es destinen mig milió d’euros pel cobriment de dues pistes esportives que, a partir d’ara, permetran que es puguin utilitzar tot l’any, descongestionant la Ciutat Esportiva. D’altra banda, s’han reservat 150.000 € per a un futur Centre de Formació ubicat a l’antiga Escola Carles Faust, així com uns altres 150.000€ per reformar els baixos del Teatre –actualment ocupats per un bar- i transformar-ho en una Sala Cultural Polivalent.

Per últim, també s’ha establert una política de campanya d’asfaltat que vol donar resposta a les necessitats reals detectades arreu del municipi. Al mateix temps, la voluntat de l’Ajuntament de Blanes és que sigui fruit d’una previsió d’actuacions conjuntes amb l’empresa ‘Aigües de Blanes’, Operadors de Telefonia o qualsevol desenvolupament urbanístic. Es tracta d’evitar duplicitats, i que s’entengui el municipi com una sola unitat.


Inversions 2021
Import
Prefectura Policia Local i Protecció Civil
4.200.000 €
Reserva Natural Delta de la Tordera i Zona Turística
1.000.000 €
Cobriment 2 Pistes Poliesportives
500.000 €
Centre Formació Carles Faust
150.000 €
Condicionament Baixos del Teatre en Sala Cultural Polivalent
150.000 €
Descoberta Poblat Romà Els Padrets i conservació del talús (PUOSC 2019)
620.000 €
Data de realització: 11/26/2020 | Data de la darrera actualització: 11/26/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300