Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Jardí Botànic Marimurtra de Blanes ha tancat avui la 25a Setmana de la Ciència amb una Visita Guiada


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/29/2020 01:16:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Jardí Botànic Marimurtra de Blanes ha tancat avui la 25a Setmana de la Ciència amb una Visita Guiada

Una quinzena de persones han visitat aquest diumenge el paratge on s’hi troben recollides més de 4.000 espècies de plantes d’arreu del món

Una de les cites anuals que ofereix el Jardí Botànic Marimurtra de Blanes és participar en les activitats que organitza amb motiu de la Setmana de la Ciència, que aquest 2020 ha complert el seu 25è aniversari. Enguany, marcat per les mesures sanitàries preventives per la COVID-19, la celebració s’ha centralitzat en una Visita Guiada que ha tingut lloc aquest diumenge.


Visita Guiada al Jardí Marimurtra, aquest diumenge
Una quinzena de persones –majoritàriament veïns de Blanes- han participat en l’experiència, que ha transcorregut en tot moment mantenint les distàncies de seguretat i amb totes les prevencions obligatòries com per exemple l’ús inexcusable de mascaretes. En un principi estava previst que s’hagués fet ahir dissabte, però la pluja que queia va fer més aconsellable traslladar-la per avui, en què el temps ha estat molts més favorable.


El públic estava format principalment per grups de famílies que han aprofitat l’experiència gratuïta per conèixer millor aquest privilegiat entorn. Se n’ha encarregat de monitoritzar l’experiència en Carles, un biòleg qui, a banda de fer el guiatge, també ha plantejat als participants diverses preguntes per mesurar el seu grau de coneixement sobre botànica.

Més de 4.000 espècies de plantes d’arreu del món

Caracteritzat per promoure especialment la ciència i la divulgació, el Jardí Botànic Marimurtra ha donat una vegada més l’oportunitat que es puguin descobrir i aprofundir en aspectes que fan d’aquest entorn un espai privilegiat i únic. Hi ha més de 4.000 plantes d’arreu del món, de manera que amb una sola visita es pot fer un recorregut botànic sense moure’s de Blanes.


Creat per Carl Faust l’any 1918, i amb una extensió de més de 4 hectàrees, hi ha una gran diversitat de plantes tant autòctones com de força exòtiques, que no acostumen va veure’s per aquestes latituds. Les seves característiques morfològiques són ben diferents les unes de les altres, en funció de les adaptacions que han desenvolupat als diferents hàbitats del medi natural.


Al llarg del recorregut, els visitants també han pogut conèixer tant aquesta biodiversitat com les accions que es fan per fomentar-la a través de la gestió ecològica i sostenible del jardí. Un altre aspecte que s’hi treballa és l’afavoriment de les relacions que s’estableixen entre les plantes i la fauna auxiliar que hi viu, facilitat per una climatologia favorable.

El paisatge del seu entorn: un atractiu afegit a la visita botànica

Formant part de l’experiència organitzada amb motiu de la 25a Setmana de la Ciència, totes les persones que han participat a la ‘Visita Guiada’ han pogut seguir gaudint del Jardí Botànic lliurement. I és que un dels atractius afegits amb què compta el Marimurtra és precisament poder gaudir del paisatge que l’envolta, una de les mostres més belles del què caracteritza la Costa Brava: la seva rocosa i salvatge façana marítima.


Situat damunt d’uns penya-segats que voregen el mar, entre la Cala Treumal i la Cala Pinya de Rosa, des del jardí es poden contemplar algunes de les panoràmiques més espectaculars de la costa. Tanmateix, els diferents recintes que hi ha distribuïts al llarg de tot el jardí també contribueixen a fer de la seva visita una experiència única.


El Jardí Marimurtra és obra d’un home apassionat per la natura, Carl Faust (Hadamar, Alemanya 1874-Blanes 1952), un empresari que es va establir a Blanes a principis del segle XX, i que va dedicar la seva il·lusió, el seu esforç i tot el seu patrimoni a la realització del què era el seu somni, el jardí botànic. Actualment la seva gestió és a càrrec de la Fundació Carl Faust, que té com a missió el manteniment del jardí i la continuïtat de la seva tasca científica, així com protegir i fomentar els estudis de biologia mediterrània.
Data de realització: 11/29/2020 | Data de la darrera actualització: 11/29/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300