Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa enceta la Campanya de Joguines 2020 activant diversos punts de recollida


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/30/2020 10:31:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa enceta la Campanya de Joguines 2020 activant diversos punts de recollida

Aquesta setmana es poden dipositar joguines noves, no bèl·liques ni sexistes en diverses comerços del centre, i dissabte vinent es tornarà a fer una paradeta a la Plaça Verge Maria

L’Assemblea de Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa, a través de Creu Roja Joventut, ha encetat amb molta empenta aquest passat cap de setmana la 28a Campanya de Joguines. Ho ha fet principalment a través de dues accions que van tenir lloc dissabte. Al llarg del matí es van repartir entre diversos comerços que col·laboren en la campanya unes caixes identificades amb cartells de la campanya perquè tothom qui vulgui pugui deixar-hi joguines.


Instal·lació Punts de Recollida de Joguines, dissabte passat
Els punts de recollida estan situats en diverses botigues i establiments del centre de la vila, i estaran actius només durant aquesta setmana del 30 de novembre al 5 de desembre, coincidint amb els horaris d’obertura dels establiments. Creu Roja Joventut recorda que cal que les joguines siguin noves, no bèl·liques ni sexistes, i agraeix d’antuvi tota la col·laboració que es pugui fer.


Els establiments que col·laboren com a Punts de Recollida de la Campanya de Joguines són: Metròpolis, Liberty, Biscuter, Llagurt, Nutt Store, Alemany, Sabateria Sagrera, Raval Llenceria, Cocco Beauty, Pesca Salada, Esports Perpinyà 1 i 2, Galeria d’Art l’Arcada, i l’Escola de Dansa Daina. Aquesta acció està recolzada per l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, i és el tercer any consecutiu en què s’ha posat en marxa.

Altres accions amb motiu de la Campanya de Joguines 2020

Coincidint amb la mateixa jornada del passat dissabte, a partir de les 5 de la tarda, Creu Roja Joventut Blanes-Lloret-Tossa també va instal·lar una Parada Informativa per recollir-hi joguines, al mateix temps que s’explicava a tothom qui volgués en què consisteix la campanya solidària. Després que el mal temps del dissabte al matí havia fet decidir a les voluntàries i voluntaris suspendre la parada, finalment la treva de pluja al migdia va fer-los canviar d’opinió, tot i que malauradament al tornar a fer acte de presència es va haver de desmuntar abans d’hora.


Parada Informativa i de Recollida de Joguines, dissabte passat
El proper dissabte 5 de desembre es tornarà a instal·lar la Parada Informativa de Recollida de Joguines al mateix indret: la Plaça Verge Maria, a tocar del Carrer Raval, des de les 5 de la tarda fins les 8 del vespre. Paral·lelament, des de Creu Roja es continua treballant fent crides a empreses, comerços i entitats del municipi perquè col·laborin, en la mesura del possible, en la campanya solidària que finalitzarà d’aquí a un mes, el 28 de desembre.


Fins al moment ja compten amb diverses iniciatives en marxa que s’espera que donin el seus fruits durant els propers dies, quan la campanya serà més intensa que mai. En aquest darrer sentit, ja hi ha diverses empreses i centres educatius que els han avançat la seva intenció de col·laborar-hi. A banda d’aportar-hi jocs i joguines, també es poden fer donacions en metàl·lic, que serviran per poder adquirir les joguines noves.

Una campanya que reivindica el dret dels infants a jugar i el valor educatiu

La campanya de la ONG solidària vol anar més enllà de la recollida i repartiment de joguines. Es tracta de reivindicar el dret dels infants a jugar i el valor educatiu del joc, que s’emmarca en el projecte de la Joguina Educativa que Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l’any. Per això, cal que les joguines siguin noves, tenint en compte que els infants tenen dret a estrenar una joguina, independentment de la situació econòmica de les seves famílies. És a dir: que no hi ha nens de primera i segona categoria.


Justament per aquest motiu, el lema de la campanya és #elsseusdretsenjoc! Aquest 2020 la pandèmia de la COVID-19 ha agreujat encara més la situació de les famílies vulnerables que ja s’atenien de manera habitual a Creu Roja. De fet, durant tot l’estat d’alarma ja s’ha estat fent un esforç afegit per cobrir les necessitats de tots els infants. Per això, una vegada més la institució es torna a bolcar amb els drets dels infants.
Data de realització: 11/30/2020 | Data de la darrera actualització: 11/30/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300