Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Passeig de Mar de Blanes recupera la normalitat després del temporal de mar i pluja del cap de setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/30/2020 01:06:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Passeig de Mar de Blanes recupera la normalitat després del temporal de mar i pluja del cap de setmana

Aquest matí s’hi ha instal·lat el Mercat dels Teixits, com cada dilluns, després que a primera hora les màquines de neteja ho han deixat tot a punt

Després del temporal de mar i pluja que ha afectat Blanes durant els darrers dies, avui el Passeig de Mar ha recuperat la normalitat. Ho ha fet amb el Mercat dels Teixits que, com cada dilluns, s’instal·la a Blanes al llarg d’aquest vial. Perquè això fos possible, avui a partir de les 4 de la matinada ja hi havia les màquines treballant-hi.


Passeig Cortils i Vieta, aquest matí
En primer lloc han estat feinejant les Bob-Cat, màquines retro-excavadores de mida urbana que han arrossegat la sorra, traient la que s’havia acumulat en diversos trams del Passeig de Mar. A mesura que anava feinejant, l’acumulava a la sorra de la platja, just al seu davant. Posteriorment, a quarts de 6 del matí, les han rellevat les escombradores.

En aquest cas la seva tasca ha estat acabar de netejar la sorra més superficial que quedava acumulada, perquè tot estigués a punt a 2/4 de 7 del matí, quan comencen a instal·lar-se al Passeig de Mar les primeres parades del Mercat dels Teixits dels dilluns. L’operatiu ha pogut enllestir a temps la seva feina, de manera que l’activitat s’ha pogut dur a terme amb tota normalitat.


Mercat dels Teixits instal·lat al Passeig Cortils i Vieta, aquest matí
Al llarg del matí estava previst que continués la tasca de treure i netejar la sorra a la resta de zones del Passeig de Mar de Blanes on també se n’ha acumulat. En aquest cas, es tracta de diversos trams compresos entre el Passeig de la Marina i el Passeig de S’Abanell. Pel que fa al centre de la vila, el tram més afectat ha estat el del Passeig Cortils i Vieta, on aquest matí s’hi ha concentrat la maquinària.

Un temporal de mar d’intensitat mitjana

El temporal de llevant que va començar a afectar Blanes el passat divendres ha esgarrapat sorra de la platja, i finalment entre dissabte i diumenge va arrossegar-la per sobre del passeig en diversos trams. A diferència d’anteriors temporals que periòdicament visiten la població costera, el d’aquest passat cap de setmana no ha estat gaire virulent.


En canvi, el vent que va acompanyar la pluja de divendres i dissabte sí que va ser de moderada intensitat. Una de les conseqüències va ser que l’aturada de fluid elèctric en diverses zones del municipi durant les nits i matinades de dissabte i diumenge, així com alguns desperfectes lleus en tanques i mobiliari no fixe de terrasses i motocicletes caigudes arrossegades pel fort vent.

Dijous passat es va comunicar en situació de pre alerta el Pla Especial d’Emergències de Protecció Civil tant per l’estat de la mar com per possible acumulació de pluja. Diumenge es va desactivar el Pla Especial d’Emergències per inundacions, mantenint-se tan sols l’avís per l’estat de la mar que finalment també es va desactivar.
Data de realització: 11/30/2020 | Data de la darrera actualització: 11/30/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300