Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El servei de tren Blanes-Malgrat pel nou pont de la Tordera es restablirà el proper dimecres 9 de desembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/01/2020 03:34:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El servei de tren Blanes-Malgrat pel nou pont de la Tordera es restablirà el proper dimecres 9 de desembre

ADIF ho ha confirmat avui al migdia, després que al matí la delegada del govern estatal, Teresa Cunillera, ja ho ha avançat a l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa

Finalment avui dimarts s’ha pogut treure l’entrellat: el restabliment del servei de tren entre Blanes i Malgrat pel nou pont sobre la Tordera tindrà lloc d’aquí a poc més d’una setmana, el dimecres 9 de desembre. La notícia arriba després que durant els darrers dies hi havia hagut un ball de dates que no acabava d’aclarir quan arribaria l’esperada data.


Proves de càrrega sobre el nou viaducte ferroviari,
octubre 2020 - Fotografies: ADIF
Aquest migdia ADIF ha confirmat aquesta data mitjançant una nota de premsa, després que avui al matí la delegada a Catalunya del govern estatal, Teresa Cunillera, ho ha avançat a l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa. La delegada s’havia compromès amb el batlle blanenc que, abans que es fes pública la data prevista, ho comunicaria al consistori.

A principis del passat mes de novembre, durant la inauguració del nou pont sobre la Tordera per on passa la carretera Blanes-Malgrat, es va avançar que la inauguració del nou viaducte ferroviari depenia d’un darrer tràmit tècnic. Es tractava de l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària, que havia de donar el darrer vistiplau abans que es donés llum verda a la represa del servei.


Per aquest motiu, només es va matisar que el restabliment del servei podria ser a finals de desembre, però sense detallar quan seria, ja que s’estava pendent del dictamen final. Fa pocs dies, però, diversos mitjans van apuntar amb més exactitud que seria a mitjans de desembre, el dia 14, mentre que per un altre costat s’informava que seria a principis de gener, el dia 4.

L’antic pont ferroviari sobre la Tordera va col·lapsar el passat 22 de gener, igual que també ho va fer el pont que uneix Blanes i Malgrat per carretera, a conseqüència de la crescuda del riu per les precipitacions acumulades del Temporal Glòria. Les obres de reconstrucció han significat un cost de 10 M€, i el nou viaducte fa 221’3 metres de longitud repartits en 5 vanos, amb unes pilones clavades a 45 metres de profunditat per donar-li una major estabilitat.
Data de realització: 12/01/2020 | Data de la darrera actualització: 12/01/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300