Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 700 persones han participat a Blanes a La Ruleta dels Envasos de la Setmana de Prevenció de Residus


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/03/2020 11:01:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 700 persones han participat a Blanes a La Ruleta dels Envasos de la Setmana de Prevenció de Residus

Des del 23 de novembre i fins ahir dimecres el joc interactiu gratuït ha recorregut diversos barris de la vila per fomentar i avaluar els coneixements sobre reciclatge

Aquest passat dimecres va finalitzar a Blanes el periple de ‘La Ruleta dels Envasos’, un joc interactiu gratuït organitzat amb motiu de la ‘Setmana Europea de la Prevenció de Residus’. Es tractava que, d’una manera didàctica, la ciutadania es conscienciés sobre els objectius que persegueix l’acció, alhora que tenia la possibilitat d’accedir a diversos premis.


Ruleta dels Envasos, aquest dimecres al Banc dels Músics del Passeig de Mar
L’activitat es va encetar el passat 23 de novembre i es va allargar fins ahir, ja que els dos darrers dies en què estava planificat fer-ho –dijous i divendres de la setmana passada- es va haver d’ajornar a causa de la pluja. D’aquesta manera, durant cinc dies s’ha anat instal·lant arreu del municipi, en diferents barris de Blanes, per arribar al màxim nombre de persones.

Més de 700 persones han participat a ‘La Ruleta dels Envasos’

El balanç de l’experiència és plenament positiu. Principalment per l’èxit de participació: més de 700 persones s’han acostat a ‘La Ruleta dels Envasos’ per provar sort i endur-se algun dels premis relacionats amb el reciclatge. S’han repartit més de 500 premis: 35 mini iglús de vidre, 24 llibretes de paper reciclat, 24 ampolles de vidre reciclat, 50 motxilles, 40 bosses de plàstic reciclat i més de 300 packs amb 3 bosses de colors per reciclar vidres, envasos i papers.


Per poder optar a algun d’aquests premis, els i les participants havien d’encertar preguntes relacionades amb el reciclatges. D’aquesta manera, a través del joc, s’han donat a conèixer estratègies de reducció de residus que es fan al territori, s’han fomentat accions sostenibles i s’han donat exemples sobre com canviar el comportament quotidià sobre consum i producció. Blanes ha estat una de les poblacions de la comarca de la Selva on ha tingut lloc l’experiència


Una altra raó que també s’ha valorat positivament és l’interès que ha mostrat la ciutadania en participar-hi, així com els seus coneixements sobre reciclatge, que es posaven a prova a través del joc. En alguns casos fins i tot ha motivat voler informar-se més abastament sobre algun tema en concret. L’acció s’ha completat amb cartells genèrics que ajudaven a fiançar el missatge: ‘Jo reciclo + Jo sóc a Blanes= Jo Faig ReBlanes’.

Un joc que ha viatjat per tot Blanes

Per donar l’oportunitat que tota la ciutadania de Blanes pogués participar-hi, ‘La Ruleta dels Envasos’ ha visitat diversos barris del municipi al llarg dels últims dies, en un periple intens i amè. Ha estat en marxa des de les 10 del matí fins la 1 del migdia, i tres educadors mediambientals s’han encarregat de fer de ‘mestres de cerimònia’, fent anar la ruleta alhora que informaven i aconsellaven la concurrència sobre els objectius de la setmana del reciclatge de residus.


Ruleta dels Envasos, dimarts a la Plaça del Poble Sahrauí
El periple de ‘La Ruleta dels Envasos’ l’ha dut a cinc indrets diferents cada dia laborable dels darrers dies. L’acció l’ha encapçalat l’Àrea de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Consell Comarcal de la Selva, l’empresa Nora, l’Agència de Residus de Catalunya, Ecoembes, Ecovidrio i La Selva Recicla.

DiaLlocBarris d’Influència
Dilluns 23 NovembrePlaça 11 SetembreMas Enlaire-Mont Ferrant
Dimarts 24 NovembreAvinguda CatalunyaLa Plantera-Els Pins
Dimecres 25 NovembrePlaça Montserrat RoigCa la Guidó-Mas Florit
Dimarts 01 Desembre Parc del Poble SahrauíEls Pavos-Mas Borell
Dimecres 02 DesembreBanc dels Músics Pg. de MarDintre Vila-El Port
Data de realització: 12/03/2020 | Data de la darrera actualització: 12/03/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300