Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local de Blanes deté un traficant amb drogues valorades en 150.000 €, acusat també de violència masclista i tinença il·lícita d’armes de foc


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/04/2020 06:52:16 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Policia Local de Blanes deté un traficant amb drogues valorades en 150.000 €, acusat també de violència masclista i tinença il·lícita d’armes de foc

L’entrada i escorcoll que va permetre decomissar els estupefaents la va efectuar el cos municipal en coordinació amb la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra

Aquest divendres ha ingressat a presó sense fiança un home de 35 anys, veí de Blanes de procedència estrangera, acusat de maltractaments en l’àmbit de la llar, detenció il·legal, agressió sexual amb penetració, tinença il·lícita d’armes de foc i un delicte contra la salut pública. Agents de la Policia Local de Blanes van detenir l’acusat aquest passat dimecres al matí, i a la tarda van efectuar l’entrada i escorcoll del seu domicili, en coordinació amb la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra.


Material decomissat durant l'operatiu policial
Els fets es remunten a primera hora del matí del passat 2 de desembre. Més concretament, a ¼ de 7 del matí, la Policia Local de Blanes va rebre la trucada d’un veí que havia sortit a passejar el gos pels voltants del barri de Ca la Guidó i s’havia trobat una noia molt espantada, amb evidents signes d’haver estat maltractada, que demanava ajuda. Immediatament, van acudir-hi efectius policials i una ambulància del SEM per atendre la víctima, una jove de 25 anys veïna de Blanes.

Violència Masclista que deriva a Tràfic de Drogues i Tinença il·lícita d’Arma

La víctima va explicar als agents de la Policia Local de Blanes que la seva parella sentimental, a qui va descriure com un home molt gelós, s’havia posat extremadament violent a la tarda, arran que ella havia rebut la trucada d’un altre noi. La violència va anar en augment, fins a l’extrem des de la una de la matinada fins que va poder escapar –quarts de 7 del matí- l’havia estat colpejant i maltractant físicament.

La jove també va relatar que durant totes aquestes hores també va amenaçar de matar-la disparant-li amb una arma de foc que no tenia munició. Després de facilitar el nom de la seva parella, així com el lloc on havien passat els fets –un habitatge que havien ocupat il·legalment en una zona boscosa del barri de Ca la Guidó-, la Policia Local s’hi va adreçar, i es va trobar al sospitós a mig camí de la casa on anaven. Paral·lelament, l’ambulància va traslladar la víctima a l’Hospital Comarcal per completar l’atenció sanitària.

Després de comprovar que la identitat de l’home coincidia amb el nom facilitat per la víctima, la Policia Local el va detenir per maltractaments en l’àmbit de la llar. Hores més tard, el caporal del torn de matí va anar a l’Hospital Comarcal per interessar-se per l’estat de la víctima, a qui va acompanyar fins la prefectura policial. Allí, en seu policial, la noia va relatar detalladament l’infern de maltractaments que havia patit a mans de la seva parella durant hores i, a preguntes dels agents, va explicar que el detingut es dedicava al tràfic de drogues de tot tipus –cocaïna, amfetamines, meta-amfetamines i marihuana-, i que guanyava molts diners perquè rebien molts compradors a la casa que ocupaven.

Material decomissat valorat en 150.000 €

Arran d’aquesta declaració, es va demanar poder entrar al domicili del detingut. La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Blanes –a qui els agents municipals agraeixen la seva especial implicació en el cas- va autoritzar una entrada i escorcoll conjunta de la Policia Local de Blanes i la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra per la gravetat dels delictes.

L’entrada i escorcoll es va produir a la tarda, en presència del propi detingut, el seu advocat defensor i una lletrada de l’administració de justícia del Jutjat de Blanes, que va aixecar acta de tota la operació. Durant la mateixa, els agents van decomissar una gran quantitat de drogues de tota mena, així com diners en metàl·lic i una arma de foc, la que presumptament va utilitzar el detingut per amenaçar de mort la víctima.

L’escorcoll no tan sols es va limitar a la casa, també es va registrar el cotxe propietat del detingut, un turisme on es va trobar el major gruix de la droga. En total, es van decomissar 6.132 pastilles d’speed i èxtasis; una roca d’1’565 Kg. de cristal (metamfetamina) encara per tallar, 10 grams de cocaïna en petites bosses preparades per vendre-la, 117 grams de cogolls de marihuana, estris pel tràfic de drogues i venda al detall, així com l’esmentada arma de foc i munició. El preu de venda al públic estimat de la quantitat de droga decomissada s’estima que volta els 150.000 €.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 12/04/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300