Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Biblioteca Comarcal de Blanes ha reprès l’activitat, que inclou un any més el seu suport a La Marató de TV3


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 12/05/2020 10:46:27 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Biblioteca Comarcal de Blanes ha reprès l’activitat, que inclou un any més el seu suport a La Marató de TV3

Per complir les mesures de seguretat COVID enlloc de poder triar llibres de segona mà procedents de donatius, s’han preparat lots-sorpresa

Blanes, 5 desembre 2020.- La setmana passada, coincidint amb la represa d’activitats després del segon tancament parcial imposat a principis de novembre com a mesura de seguretat per prevenir la COVID, la Biblioteca Comarcal de Blanes va tornar a oferir els serveis habituals, amb les condicions de seguretat bàsiques: mascareta, higiene de mans i distància. També continua vigent la limitació de capacitat màxima al 50%, i sempre mantenint la distància entre usuaris i usuàries.


La coincidència de la reobertura amb el mes de desembre, quan la biblioteca està especialment activa, fa que s’hagin redoblat esforços perquè es pugui mantenir el màxim de normalitat possible. Això ha comportat un accés lliure a al col·lecció i la reobertura de totes les sales, ha desaparegut la obligatorietat de la cita prèvia, i es manté el temps de quarantena de documents de 48 hores.

Pel que fa a l’agenda d’activitats, es continuaran fent de forma virtual fins que hi hagi noves mesures i, tant bon punt es puguin fer presencials, s’allotjaran totes a la Sala d’Actes Roberto Bolaño, amb inscripció prèvia i aforament limitat. Caldrà doncs estar atents a l’evolució de les noves mesures aprovades pel PROCICAT per saber si finalment la programació es pot o no fer presencial.


Hi ha des de l’Hora del Conte del proper 9 de desembre, amb ‘La Petita Setmana’, del Programa Nascuts per Llegir, passant per la presentació del llibre ‘Arrels’ a càrrec del seu autor, Xavier Burcet Dardé. Més endavant també hi ha un ‘Taller de Lettering’, la presentació d’Aula Vital-Cicle de Xerrades, un Taller Infantil sobre el Tió de Nadal, així com una interessant experiència: ‘Taller de Poesia i Dansa’, amb Cristina Fernández i Ariadna Serrat.

Suport de la Biblioteca Comarcal a ‘La Marató de TV3’

Per contra, una activitat que es pot fer lliurement, sense haver d’esperar a saber si les noves mesures la permetran o no, és participar en una acció que ja ha esdevingut tradicional a la Biblioteca Comarcal de Blanes coincidint amb el mes de desembre. Es tracta del suport amb la recollida de fons econòmics per a ‘La Marató de TV3’, que enguany està dedicada justament a la COVID-19 amb el lema ‘Aquesta Marató Toca a Tothom’, amb la venda de llibres de segona mà procedents de donatius que s’han fet a la biblioteca.


Precisament les mesures de seguretat per a la prevenció de l’expansió del coronavirus han provocat que, necessàriament, s’hagin hagut de canviar les regles de joc per adaptar-s’hi, procurant que els usuaris no regirin els llibres, evitant així els possibles contactes. Enguany, per continuar participant, s’han adaptat a les normes de seguretat sanitàries i es proposa pagar igualment 1€ a canvi d’un regal en forma de lot de llibres empaquetats de manera que es desconeix quines obres són, per accentuar encara més la sensació de rebre un regal.

La ‘Taula de la Marató’ compta amb una gran guardiola on dipositar-hi el preceptiu euro, però també s’hi poden fer aportacions i donatius lliurement per contribuir a la causa d’enguany. Es va posar en marxa a finals de la setmana passada, i s’hi podrà participar fins d’aquí a dues setmanes, el dissabte 19 de desembre, el dia abans en què tindrà lloc el popular programa televisiu benèfic.


Els altres anys la Biblioteca Comarcal de Blanes exposava un bon grapat de llibres, contes, enciclopèdies i publicacions de diferents format en un tauler ple d’expectatives i possibilitats. Es tractava de poder triar i remenar, a la recerca de tresors insospitats, o bé aquella novel·la que sempre havies volgut trobar però estava descatalogada. Els llibres del tauler es venien a 1€ la peça, el mateix preu que ara, i són exemplars de segona mà procedents de donatius.




Data de realització: 12/05/2020 | Data de la darrera actualització: 12/05/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300