Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull el rodatge d’un vídeo promocional de la ‘Ruta Cultural del Vescomtat de Cabrera’ de la Selva


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/07/2020 09:05:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull el rodatge d’un vídeo promocional de la ‘Ruta Cultural del Vescomtat de Cabrera’ de la Selva

L’antic Palau Vescomtal, amb la façana de l’Església Santa Maria i els antics murs, així com la Font Gòtica, han estat els escenaris naturals del rodatge d’aquest passat diumenge

Una vegada més, Blanes ha estat l’escenari natural de rodatge d’una producció audiovisual, en aquest cas directament relacionada amb el seu ric patrimoni cultural. Durant la jornada d’aquest passat diumenge, un equip de rodatge va estar enregistrant diverses preses que formaran part d’un vídeo promocional de la ‘Ruta del Vescomtat de Cabrera’, que permet descobrir el patrimoni històric i cultural de 12 municipis de la comarca de la Selva.


El rodatge de Blanes ha inclòs alguns dels principals llocs d’interès de la ruta cultural, i en aquest sentit bona part de la jornada d’enregistraments va quedar centrada en un dels seus punts més destacats: els vestigis de l’antic Palau Vescomtal que hi ha al voltant de l’Església Santa Maria. La sagristia, juntament amb el campanar, la façana de l’església, i les restes dels murs que hi ha al seu voltant és el què queda del conjunt de l’obra gòtica que formaven l’Església i el Palau dels Vescomtes de Cabrera.


Un altre dels escenaris naturals del rodatge ha estat la Font Gòtica, la font més ben conservada de l’arquitectura gòtica civil de Catalunya, i una de les més rellevants d’Europa. La seva construcció va ser encarregada pel vescomte Bernat Joan de Cabrera al pedrer barceloní Pere Torrent, que ja l’havia enllestit l’any 1443. Per últim, el rodatge també va incloure un altre dels atractius indiscutibles de Blanes, relacionat amb la història del Vescomtat de Cabrera: la mar Mediterrània.


El vídeo promocional té com a fils conductors una parella que visita els principals punts d’interès de la ruta, una ballarina i un músic que entona un cant gregorià. Per a l’enregistrament del vídeo s’ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, especialment de la Policia Local, que es va encarregar de contribuir a què l’atmosfera de la Plaça de l’Església fos ahir el màxim d’històrica possible.

Blanes, escenari de presentació de la Ruta del Vescomtat de Cabrera

Precisament un dels indrets del rodatge d’ahir, la Plaça de l’Església, és on hi ha un dels 37 tòtems repartits arreu de les 12 poblacions selvatanes, que senyalitzen els punts d’interès de la ruta. Vas ser en aquesta mateixa plaça on el passat 10 de juliol es va fer la presentació oficial de la ‘Ruta del Vescomtat de Cabrera’, un acte que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.


També van participar el vicepresident de l’ens i president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, i representants de les poblacions per on transcorre la ruta: Blanes, Arbúcies, Breda, Caldes, Hostalric, Lloret, Maçanet, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres. Les cinc rutes conceptuals inclouen respectives senyalitzacions que, pel que fa a Blanes, proposen un recorregut que arrenca precisament des del Palau Vescomtal de Cabrera, a la Plaça de l’Església.


Els cinc àmbits temàtics que abasten les 37 senyalitzacions repartides a les 12 poblacions selvatanes són:
    1. Ruta Militar: Guerra i Política a l’Edat Mitjana
    2. Ruta Administrativa: El govern d’un territori medieval
    3. Ruta Religiosa: La dimensió espiritual
    4. Ruta Comercial: Preparats per als nous temps
    5. Ruta Coneixement i Recerca: Descobreix el Vescomtat
Data de realització: 12/07/2020 | Data de la darrera actualització: 12/07/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300