Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Banc de Sang busca a Blanes persones que hagin patit la COVID-19 per donar plasma als malalts


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/08/2020 10:59:23 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Banc de Sang busca a Blanes persones que hagin patit la COVID-19 per donar plasma als malalts

Aquesta setmana es fa la campanya de donació de sang i plasma a la Casa del Poble; dijous de 16 a 20 h i divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h amb cita prèvia

Blanes acull aquesta setmana la darrera campanya de donació de sang que tindrà lloc al 2020, que coincideix sempre amb la segona setmana del mes de desembre. En aquesta ocasió, però, es tractarà d’una campanya força especials, perquè no tan sols es restringirà a l’habitual recollida de sang pels voluntaris i voluntàries que hi acudeixin. El Banc de Sang està buscant persones que hagin passat la COVID-19 i vulguin donar plasma per als malalts que l’estan patint en aquests moments.


Donació de Sang el passat 24 de Setembre a la Casa del Poble
El seu plasma és ric en anticossos contra el coronavirus, i pot ser un tractament efectiu pels actuals pacients. Per poder donar el plasma cal complir cinc requisits: tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos; en el cas de les dones no haver estat embarassada; no haver estat transfós; haver superat la malaltia fa més de 28 dies i menys de 3 mesos; i tenir una prova diagnòstica que hagi confirmat la malaltia.

Donació de Sang a la Casa del Poble dijous i divendres, 10 i 11 desembre

La campanya de donació de sang i plasma es farà aquesta setmana, els dies 10 i 11 de desembre. Dijous només serà a la tarda: a partir de les 16 h i fins les 20 h, mentre que l’endemà divendres es farà en horari partit al llarg de tota la jornada: al matí a partir de les 10 i fins les 2 del migdia, i a la tarda a partir de les 4 i fins les 8 del vespre.


Les persones que vulguin participar-hi cal que contactin amb el Banc de Sang, a través de Meritxell Casacuberta per concertar cita prèvia, a través del correu electrònic mcasacuberta@bst.cat o trucant al 607 351 099. A més a més d’aquesta col·lecta especial, també s’està recollint plasma de persones que hagin superat la COVID-19 als principals hospitals de Catalunya. Per participar-hi, cal deixar les dades al web www.donarsang.gencat.cat/plasmacovid19.

El plasma com a tractament

Els malalts que han superat la infecció pel coronavirus han fabricat anticossos, les defenses dirigides contra el virus. Aquests anticossos es troben en el plasma, i si s’administren a un malalt poden ajudar-lo a superar la infecció. El plasma que recull el Banc de Sang s’utilitza per a pacients en el marc de diferents estudis clínics per poder evidenciar que és un recurs terapèutic vàlid per superar la malaltia.


La donació de plasma es fa mitjançant un procediment que es coneix amb el nom de ‘plasmafèresis’. Te una duració de 45 minuts i permet obtenir només el plasma, mentre que les cèl·lules de la sang es retornen al donant. Val a dir que el Banc de Sang té una dilatada experiència en la pràctica de la plasmafèresis, i en aquest sentit cal recordar que l’any passat en va realitzar un total de 20.000.


La campanya de donació de sang i plasma que es farà aquesta setmana a Blanes l’ha organitzat el Banc de Sang i Teixits de Girona, la seu local de la Germandat de Donadors de Sang de Blanes, i l’Àrea de Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Blanes. Com ha estat habitual des del passat mes de juny, quan va ser necessari acollir les donacions a la Casa del Poble per complir les mesures COVID, tothom ha de dur mascareta, es mantindran les preceptives distàncies de seguretat, i es mesurarà la temperatura a tothom a mesura que s’accedeixi al recinte.


Data de realització: 12/08/2020 | Data de la darrera actualització: 12/08/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300