Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes inaugura l’exposició ‘Triangle Platònic’, amb obres de Francesc Orench, Antonio Garay i Jordi Canals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/09/2020 01:20:04 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes inaugura l’exposició ‘Triangle Platònic’, amb obres de Francesc Orench, Antonio Garay i Jordi Canals

La mostra es podrà visitar a la Sala García-Tornel fins al 20 de desembre, i torna a reunir tres artistes que durant un temps van compartir l’estudi de pintura

Des d’aquest cap de setmana la Sala García-Tornel del cèntric Carrer Ample de Blanes acull l’exposició col·lectiva ‘Triangle Platònic’, protagonitzada per l’artista blanenc Francesc Orench i els altres dos vèrtexs del triangle: Antonio Garay i Jordi Canals. La raó per un títol tan suggestiu és que tots tres van compartir fa temps l’estudi, el taller de creació, la mútua estimació per l’art.


Els tres artistes, durant la visita de l'alcalde i el regidor de Cultura.
D'esquerra a dreta: Antonio Garay, Albert Sanz, Àngel Canosa,
Jordi Canals i Francesc Orench
Ara tornen a aplegar-se sota l’aixopluc d’una Sala d’Exposicions per compartir inquietuds plasmades a través de les seves creacions. D’aquesta manera, la mostra s’estructura al voltant de tres visions autònomes però alhora dotades d’un mateix fil conductor: una variada gama cromàtica que ajuda a que el positivisme frueixi espontàniament.

Les seves obres complementen un mateix sentiment d’alegria per la vida, amb un seguit d’obres inspirades molt sovint per l’atmosfera creativa que sorgeix d’aquestes terres, la Costa Brava i les comarques gironines. L’horari per visitar ‘Triangle Platònic’ a la Sala d’Exposicions García-Tornel és de dilluns a dissabte d’11 a 13 h i de 17 a 20 h, així com els diumenges d’11 a 13 h.
Dos dels primers visitants que ja s’hi han acostat a gaudir-la han estat l’alcalde de Blanes, Àngel Canoca, i el regidor de Cultura, Albert Sanz, que han felicitat als tres artistes per la força que transmeten les seves creacions, cadascú a la seva manera i sota la particular manera d’entendre l’art. La mostra va obrir les seves portes aquest passat divendres, i està previst que estigui allotjada a la cèntrica sala municipal fins el proper diumenge 20 de desembre.

Triangle Platònic: un passeig curiós, divertit i ple d’emocions

El què s’han proposat els tres artistes al tornar-se a ajuntar per exposar en aquesta mostra col·lectiva és permetre que els visitants puguin fer un passeig curiós, divertit i ple d’emocions, tal com relata un dels tres vèrtexs del triangle, l’artista blanenc Francesc Orench (Blanes, 1958). La seva obra ja s’ha pogut veure en diverses ocasions a la vila que el va veure néixer, i de fet la darrera ocasió que va exposar individualment va ser fa dos anys, precisament en aquesta mateixa sala, sota el títol de ‘Moments’.


Francesc Orench amb una de les seves creacions
Les traçades de Francesc Orench es caracteritzen per estar plenes d’energia, vitalitat i color. Estan fetes a base de pinzellades carregades d’expressió, el què al propi autor li agrada anomenar ‘impressionisme abstracte’. Compta al seu currículum amb una quarantena d’exposicions individuals i col·lectives arreu de Catalunya, i el què més crida l’atenció del seu perfil és que la pintura és la seva vocació, mentre que la seva professió és ser policia, més concretament dels Mossos d’Esquadra.


Jordi Canals amb una de les seves pintures
Per la seva banda, Jordi Canals (Girona, 1951) té una pintura minuciosa, implacable, de pinzell petit però amb molta força. Autodidacta com els seus dos acompanyants en aquest periple, també ha fet exposicions col·lectives i particulars que l’han ajudat a donar a conèixer la seva obra. El tercet el tanca Antonio Garay (Barcelona, 1953), pintor plàstic i de collages.


Antonio Garay, amb una de les seves obres
Les seves obres també estan carregades d’imaginació, creativitat i formes provocatives. Per això, com a matèria prima utilitza elements de tota mena: troncs, ferros, antenes, i tot allò que la imaginació li dicti. En definitiva, tres maneres d’entendre l’art que es complementen amb atrevides propostes per complaure gairebé tots els gustos, amb un denominador comú: l’estimació a la vida.
Data de realització: 12/09/2020 | Data de la darrera actualització: 12/09/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300