Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha recuperat avui el servei de tren amb Malgrat amb la posada en marxa del nou viaducte ferroviari


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/09/2020 10:39:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha recuperat avui el servei de tren amb Malgrat amb la posada en marxa del nou viaducte ferroviari

L’alcalde Àngel Canosa i el 1er tinent d’alcalde Jordi Urgell ho han celebrat comprant un dels primers bitllets pel trajecte restablert 321 dies després que el Glòria va trencar el pont

Aquests matí un bon grapat de ciutadans i ciutadanes de Blanes –estudiants, treballadors i treballadores i tothom qui s’havia de desplaçar pel motiu que sigui Maresme a vall-, i tota la població en general, han viscut una jornada llargament esperada des del passat mes de gener. Avui s’ha recuperat el trajecte ferroviari entre Blanes i Malgrat i, per afegit, amb totes les poblacions que hi ha al llarg de la línia de Rodalies R-1 de RENFE costa a vall, amb la posada en marxa del nou viaducte ferroviari.


Per celebrar-ho de manera simbòlica, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el primer tinent d’alcalde i responsable de Mobilitat, Jordi Urgell, han comprat un dels primers bitllets per cobrir el trajecte recent restablert. Més concretament feia 321 dies que no es podia cobrir la distància entre Blanes i Malgrat en tren, d’ençà que la matinada del dimecres 22 de gener la crescuda del riu a conseqüència del Temporal Glòria, va col·lapsar tant aquest pont com el que hi havia al seu costat, el de la Carretera de Blanes a Malgrat.


Àngel Canosa, alcalde de Blanes, i Jordi Urgell, 1er tinent d'alcalde,
davant d'un dels primers combois que ha cobert el trajecte Blanes-Malgrat
Àngel Canosa i Jordi Urgell han comprat el bitllet per un dels primers viatges en tren que ha cobert el trajecte Blanes-Malgrat aquest dimecres. Des del 22 de gener els sis quilòmetres que aproximadament separen les dues poblacions s’han hagut de cobrir amb un servei alternatiu d’autobusos que va posar RENFE a disposició dels viatgers i viatgeres, la qual cosa significava un lògic trasbals al haver d’invertir necessàriament més temps en el viatge.

El nou viaducte ferroviari entre Blanes i Malgrat de Mar

Les obres del nou pont sobre la Tordera per unir Blanes i Malgrat de Mar van concloure entre setembre i octubre, i va ser en aquest darrer mes quan van tenir lloc les primeres proves de càrrega, amb el pas d’un comboi amb diverses traçades i comprovacions. Des de llavors, s’estava pendent de l’informe final de l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària, imprescindible perquè els trens hi circulessin.


D’ençà que va ser pública la finalització les obres de la nova estructura ferroviària, i que tan sols mancaven uns darrers serrells tècnics, el ball de dates respecte quan es recuperaria tren entre Blanes i Malgrat va estar servit. Mentre algunes fonts apuntaven que seria a finals de desembre, d’altres assenyalaven principis de gener, i fins i tot algunes fonts van ser concretar-ho encara més en la data del 14 de desembre. Finalment, l’1 de desembre ADIF va concretar que seria avui.

El nou viaducte ha suposat una inversió de més de 10 M€, i mesura 221’3 metres de llargada, repartits en 5 vans i amb pilones que estan enterrades a una profunditat de 45 metres per donar una major estabilitat. A causa de la complexitat de l’actuació, ADIF hi ha destinat durant els darrers mesos fins a 40 operaris treballant en torns de 24 hores, inclosos els caps de setmana.


Tren procedent de Malgrat entra a l'estació de Blanes
Pel muntatge de la via, s’han utilitzat 792 metres de carril, 633 travesses, prop de 1.500 m3 de balast, i s’han muntat 1.200 metres de catenària, havent instal·lat 11.404 metres d’instal·lacions de seguretat i de comunicacions. Tanmateix, a banda de les proves de càrrega, s’han efectuat les operacions tècniques que garanteixen els òptims paràmetres geomètrics de la via mitjançant maquinària especialitzada, i s’han realitzat comprovacions de seguretat complementàries.
Data de realització: 12/09/2020 | Data de la darrera actualització: 12/09/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300