Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull avui la primera jornada de la Campanya de Donació de Sang i Plasma pels malalts COVID


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/10/2020 05:55:21 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull avui la primera jornada de la Campanya de Donació de Sang i Plasma pels malalts COVID

Aquesta tarda es fa fins a les 8 del vespre i demà divendres tot el dia: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h a la Casa del Poble, amb cita prèvia a www.donarsang.gencat.cat

Aquesta tarda ha començat a la Casa del Poble de Blanes la primera de les dues jornades de què consta la Campanya de Donació de Sang i Plasma que es fa cada any coincidint amb el mes de desembre. La jornada d’avui dijous ha començat a les 4 de la tarda i continuarà fins les 8 del vespre, mentre que demà divendres s’allargarà durant tot el dia: de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, mitjançant cita prèvia a www.donarsang.gencat.cat


Una de les persones que ha fet donació de plasma pels malalts COVID
A diferència d’altres anys, es tracta d’una campanya força especial, perquè no tan sols es restringirà a les habituals donacions que faran els voluntaris i voluntàries que hi acudeixin durant aquesta tarda de dijous i tota la jornada de demà divendres. El Banc de Sang busca persones que hagin passat la COVID-19 i vulguin donar plasma per als malalts que l’estan patint en aquests moments.

El seu plasma és ric en anticossos contra el coronavirus, i pot ser un tractament efectiu pels actuals pacients. Per donar el plasma cal complir cinc requisits: tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos; en el cas de les dones no haver estat embarassada; no haver estat transfós; haver superat la malaltia fa més de 28 dies i menys de 3 mesos; i tenir una prova diagnòstica que hagi confirmat la malaltia.


Les persones que vulguin participar-hi cal que contactin amb el Banc de Sang, a través de Meritxell Casacuberta per concertar cita prèvia, a través del correu electrònic mcasacuberta@bst.cat o trucant al 607 351 099. A més a més d’aquesta col·lecta especial, també s’està recollint plasma de persones que hagin superat la COVID-19 als principals hospitals de Catalunya. Per participar-hi, cal deixar les dades al web www.donarsang.gencat.cat/plasmacovid19.


La campanya de donació de sang i plasma que s’està fent avui i demà a Blanes l’ha organitzat el Banc de Sang i Teixits de Girona, la Germandat de Donadors de Sang de Blanes, i l’Àrea de Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport de la Conselleria de Salut de la Generalitat. Com ha estat habitual des del passat mes de juny, quan va ser necessari acollir les donacions a la Casa del Poble per complir les mesures COVID, tothom duu mascareta, es mantenen les distàncies de seguretat, i es mesura la temperatura a tothom qui accedeix a la Casa del Poble, situat al centre del municipi.

El plasma com a tractament

Els malalts que han superat la infecció pel coronavirus han fabricat anticossos, les defenses dirigides contra el virus. Aquests anticossos es troben en el plasma, i si s’administren a un malalt poden ajudar-lo a superar la infecció. El plasma que recull el Banc de Sang s’utilitza per a pacients en el marc de diferents estudis clínics per poder evidenciar que és un recurs terapèutic vàlid per superar la malaltia.


La donació de plasma es fa mitjançant un procediment que es coneix amb el nom de ‘plasmafèresis’. Te una duració de 45 minuts i permet obtenir només el plasma, mentre que les cèl·lules de la sang es retornen al donant. Val a dir que el Banc de Sang té una dilatada experiència en la pràctica de la plasmafèresis, i en aquest sentit cal recordar que l’any passat en va realitzar un total de 20.000.
Data de realització: 12/10/2020 | Data de la darrera actualització: 12/10/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300