Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La ministra de Política Territorial i la consellera de Presidència han visitat avui Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/14/2020 03:34:57 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La ministra de Política Territorial i la consellera de Presidència han visitat avui Blanes

L’alcalde, Àngel Canosa, i d’altres autoritats, han acompanyat Carolina Darias i Meritxell Budó en l’acte oficial que s’ha encetat a Barcelona amb la signatura d’un conveni pel Temporal Glòria

Gairebé una setmana més tard que es va estrenar el nou pont ferroviari que uneix Blanes amb Malgrat –el dimecres dia 9-, els dos nous ponts i el riu que travessen han tornat a ser aquest dilluns protagonistes de l’actualitat informativa. En aquest cas, ha estat a través de la visita llampec que ha tingut lloc avui al migdia, encapçalada per diverses autoritats.


D'esquerra a dreta: Carolina Darias, Meritxell Budó, Àngel Canosa,
Joan Mercader i Teresa Cunillera (d'esquenes)
La ministra de Política Territorial de l’estat espanyol, Carolina Darias, i la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, han visitat aquest migdia in situ aquesta zona de Blanes. Les ha rebut a la seva arribada l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader; i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i regidors dels dos consistoris.

La visita oficial també ha comptat amb la participació de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; així com del subdelegat a comarques gironines, Albert Bramon, entre d’altres. La nombrosa comitiva ha fet un breu recorregut al llarg del pont que uneix per carretera Blanes amb Tordera, i s’ha aturat al seu punt central per contemplar des d’allí el riu que, al desbordar-se el 22 de gener passat, va col·lapsar les dues infraestructures.


Ha estat en aquest punt on s’han afegit a la comitiva dos tècnics de l’empresa ADIF, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries, que s’ha encarregat de la construcció del nou pont estrenat tot just dimecres passat amb la recuperació del servei entre Blanes i Malgrat. Els dos tècnics han explicat les principals característiques del nou viaducte. Al terme de la visita, la ministra ha tornat a Barcelona, mentre que la consellera ha continuat el trajecte fins al veí municipi de Tordera.

Signatura Conveni d’Ajuts per Pal·liar Danys dels Temporals Glòria i Dana

L’agenda oficial de la ministra Carolina Darias i la consellera Meritxell Budó s’havia encetat a les 11 del matí al Palau de la Generalitat de Catalunya, a Barcelona. Les representants de les dues institucions han signat un conveni en matèria d’ajudes per pal·liar els danys produïts pels Temporals Glòria i Dana.


El conveni posa a disposició de les administracions locals prop de 37 M€ per cobrir el 50% de les seves sol·licituds en relació a les actuacions per pal·liar els danys causats per catàstrofes naturals. D’una banda cal comptar els devastadors efectes que va tenir el passat mes de gener el Temporal Glòria, i de l’altra el Temporal Dana, que va afectar l’estat espanyol l’octubre del 2019.
Data de realització: 12/14/2020 | Data de la darrera actualització: 12/14/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300