Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El president de la Diputació visita la Depuradora de Blanes, exemple d’instal·lació de tractament global de l’aigua


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/17/2020 01:59:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El president de la Diputació visita la Depuradora de Blanes, exemple d’instal·lació de tractament global de l’aigua

L’han acompanyat la tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Blanes, Marina Vall·llosada i Jordi Agustí, gerent del Consorci de la Costa Brava, que complirà 50 anys al 2021

El president de la Diputació de Girona i del Consorci de la Costa Brava, Miquel Noguer, ha fet una visita aquest matí a la Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Blanes, una de les més completes de Catalunya en el tractament global de l’aigua. Es tracta d’un sistema de tractament biològic amb eliminació de nitrogen, tractament terciari, aprofitament energètic i gestió avançada de la gestió dels fangs, que inclou una planta de compostatge.


Visita a la Depuradora de Blanes, aquest dijous al matí
Fotografies: Eddy Kelele - Diputació de Girona
L’han acompanyat en la visita la tinenta d’alcaldia de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, Marina Vall-llosada; el gerent del Consorci, Jordi Agustí, i el cap del Servei de Planificació, Projectes i Obres, Xavier Tristán. Han fet un recorregut per les instal·lacions, en funcionament des del 1994 i que van tractar, l’any 2019, gairebé 3,5 milions de metres cúbics d’aigua (3.468.127 m3).


Més enllà del tractament de l’aigua, la depuradora de Blanes també produeix energia elèctrica per al consum propi de la planta, aigua regenerada aprofitable per a recàrrega o reg i compost d’alt valor agronòmic, que genera un producte que no sobrecarrega els sòls amb nutrients. Miquel Noguer ha remarcat: “La vocació de servei públic i la sensibilitat mediambiental se situen, ja des de fa anys, per sobre de qualsevol altre criteri. En aquest sentit, apostem per potenciar les funcions ecològiques de les infraestructures i reduir les emissions de CO2 dins el procés de descarbonització del Consorci”.

Logotip del 50è aniversari del Consorci d’Aigües Costa Brava Girona

El Consorci de la Costa Brava és un ens públic integrat per la Diputació de Girona i quaranta-set municipis del litoral i el prelitoral gironí, després de l’aprovació definitiva de l’adhesió de vint nous membres durant el mes de setembre, i que es formalitzarà el proper 1 de gener. Dóna servei per mitjà de divuit estacions depuradores d’aigües residuals i de les infraestructures complementàries (138 estacions de bombament, 200 quilòmetres de canonades i 15 emissaris submarins).


Aquests sistemes de sanejament permeten tractar fins al 99 % de les aigües residuals que es generen a la Costa Brava, amb uns rendiments de depuració superiors al 90 %. Coincidint amb el seu cinquantè aniversari (es va crear el 1971), l’ens adoptarà el nom de Consorci d’Aigües Costa Brava Girona, que incorpora tant el nou àmbit territorial, més enllà del litoral originari, com el seu element definidor: l’aigua. També es modificarà el logotip, que, durant tot el 2021, tindrà una caracterització especial per commemorar el seu mig segle d’antiguitat.
Data de realització: 12/17/2020 | Data de la darrera actualització: 12/17/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300