Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes inaugura el XXVIII Pessebre Monumental dedicat al món sanitari que fa front a la COVID-19


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/18/2020 06:55:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes inaugura el XXVIII Pessebre Monumental dedicat al món sanitari que fa front a la COVID-19

Avui s’ha presentat el muntatge realitzat per l’Agrupació Pessebrista i l’Institut Serrallarga, que inclou una reproducció de l’Hospital de Blanes i la portalada del Santuari del Vilar

Aquesta tarda de divendres ha tingut lloc la inauguració oficial del XXVIII Pessebre Monumental de l’Ajuntament de Blanes, que enguany ha transmutat en una de les representacions del món pessebrista més apreciades. Es tracta d’un grandiós diorama de 25m2, una maqueta que només es pot veure des d’un dels quatre costats, on el punt focal de la composició s’ha de mirar frontalment.


Per aquest motiu, la carpa on s’hi allotja l’encapçala una façana privilegiada que reprodueix –gairebé a mida real- la portalada del Santuari del Vilar, un espai natural molt apreciat a la vila. L’Agrupació Pessebrista s’ha encarregat del disseny, amb l’ajut dels alumnes de l’Institut Serrallarga: del CFGS de Màrqueting i Publicitat, FIAP de pintura, i alumnes d’ESO de l’Aula Oberta. El coordinador que fa de nexe entre els dos col·lectius és un artista dels muntatges: Rafa Guzman.

L’Hospital de Blanes simbolitza l’homenatge als sanitaris per la COVID

L’alcalde, Àngel Canosa, acompanyat d’una representació dels grups polítics municipals, ha encapçalat la inauguració del pessebre, conjuntament amb el president de l’Agrupació Pessebrista, Jaume Sagrera, i el director de l’Institut Serrallarga, Rubén Fernández. També ha participat una representant de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Natàlia Codina, directora de RRHH.


I és que en cada nova edició el Pessebre de l’Ajuntament de Blanes es dedica a alguna temàtica en concret, que centra el disseny de tot el muntatge. Aquest 2020 la tria ha estat molt fàcil: és un homenatge a tots els serveis essencials que des de l’inici de la pandèmia han contribuït a lluitar-hi, però especialment als i les professionals del món sanitari.


Obsequi a l'Agrupació Pessebrista, representada
pel seu president, Jaume Sagrera
Com a símbol d’aquest reconeixement, la figura central del pessebre és una reproducció de l’Hospital Comarcal de Blanes, un dels principals indrets sanitaris on es lluita contra la pandèmia. Inaugurat l’any 1993, està situat als afores del municipi, en un dels camins que puja fins al Centre d’Estudis Avançats de Blanes i que comunica amb un dels racons del litoral blanenc més atractius amb què compta la vila: Cala Bona, coneguda també com Cala Sant Francesc.


Al diorama s’hi ha reproduït principalment l’estructura frontal de l’Hospital Comarcal de Blanes, la que es veu quan s’hi arriba: la planta amb el rètol lluminós de grans dimensions que duu el nom del centre sanitari, que allotja l’Auditori-Sala d’Actes i la Cafeteria-Restaurant. Al pessebre també s’hi reprodueixen la banda dreta de l’hospital on hi ha les consultes externes, així com l’edifici situat al darrera on hi ha ingressats els pacients en diferents plantes i l’estany que voreja l’accés principal al vestíbul.


Obsequi a l'Institut Serrallarga, representat pel seu director,
Rubén Fernández
Per afegir un element encara més significatiu de sentit reconeixement als i les professionals del món sanitari, en una pantalla que s’ha instal·lat a l’interior del pessebre s’hi projecten imatges d’un vídeo que reprodueix dos dels homenatges que les forces de seguretat van fer davant les Urgències de l’Hospital Comarcal durant la primera onada de la pandèmia. En els homenatges van participar efectius de la Policia Local de Blanes i d’altres municipis, així com Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, SEM, Protecció Civil i altres forces d’emergència.


Obsequi a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva,
representada per la cap de RRHH, Natàlia Codina
La inauguració del XXVIII Pessebre Monumental de Blanes dedicat al món sanitari que lluita per la COVID ha inclòs el lliurament de sengles reconeixements a l’Agrupació Pessebrista i a l’Institut Serrallarga, com ha estat tradicional tots aquests 27 anys anteriors. L’alcalde també ha lliurat un obsequi a la representant de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva en agraïment a la seva participació.

Data de realització: 12/18/2020 | Data de la darrera actualització: 12/18/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300