Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Zona portuària de Blanes es remodelarà l'any vinent per integrar-la millor al teixit urbà


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/18/2020 03:20:47 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Zona portuària de Blanes es remodelarà l'any vinent per integrar-la millor al teixit urbà

Així ho ha avançat avui a l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, durant la visita a les obres de reconstrucció del dic, que s’enllestiran a finals de febrer

El migdia d’avui divendres ha visitat el Port de Blanes el director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Àngel Canosa, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme i Obra Pública, Rosa Aladern, i altres autoritats. Durant la visita, s’ha avançat que l’any vinent l’administració portuària urbanitzarà la prat de ribera de l’entrada del port fins a la zona d’aparcament i el vial del port que va a parar al passeig marítim, amb un pressupost previst de 300.000 €.


Les obres consistiran en la reordenació de l’espai amb ampliació de voreres, enjardinament, pavimentació, instal·lació de mobiliari urbà i una nova senyalització. L’objectiu és definir nous vials per a la circulació de vehicles i nous itineraris per a vianants, millorant la mobilitat i integrant el port al teixit urbà. El projecte està previst que es realitzi cap a finals de l’any vinent.

Reparació Coberta de la Llotja

També serà al 2021 quan està previst reparar la coberta de a llotja de la Confraria de Pescadors. Amb el pas del temps, s’ha vist que l’estructura del sostre de la llotja no ha donat el resultat previst, ja que sovint té problemes d’aïllament, esquerdes i goteres. Ports vol fer una actuació que solucioni la problemàtica i converteixi la coberta de la llotja de peix del port de Blanes en una estructura funcional.


S’han de valorar diverses solucions i prepara un projecte constructiu durant el primer trimestre de l’any, després es licitarà i s’adjudicarà. L’actuació compta amb un pressupost de 800.000 euros. Ports de la Generalitat té previst iniciar les obres el desembre de 2021, coincidint amb la veda del sector pesquer blanenc per interferir el mínim en l’activitat dels pescadors.

La reparació del dic de recer s’enllestirà a finals de febrer del 2021

Un altre dels objectius de la visita d’aquest migdia ha estat comprovar in situ la marxa de les obres de reparació dels danys estructurals ocasionats pel temporal Gloria al port de Blanes, amb un pressupost de 2’4 M€. Les obres d’emergència reforcen el dic de recer, on el temporal Gloria va causar un esvoranc a l’escullera i una obertura a l’espatller de 33 metres de longitud.


L’objectiu de l’actuació que està duent a terme Ports de la Generalitat és donar estabilitat a la tercera alineació del dic i seguretat a les activitats del port i a les persones. Les obres tenen un cost de 2,4 milions d’euros i es preveuen a finals de febrer. Posteriorment, es farà la pavimentació i urbanització perquè, de manera definitiva, la reparació finalitzi la primera quinzena de març.Per reparar el tram afectat del dic, al terme de l’obra s’hauran instal·lat 20.000 tones d’escullera, 500 blocs de formigó de 22 tones per unitat i 206 blocs de formigó de 32 tones per unitat. Actualment, les obres avancen a bon ritme, i ja s’ha col·locat el 90% de l’escullera i el 80% dels blocs de formigó.

Una inversió total de 3’5 M€ al Port de Blanes 2020-2021

Pel que fa a l’evolució de les obres, l’extrem del dic o morrot ja està acabat, i per fer aquesta actuació s’han emprat 206 blocs de formigó de 32 tones per unitat. La previsió és que a finals de desembre hagi finalitzat la instal·lació de blocs de formigó a la part exterior del dic. Després, es posaran 32 micropilots metàl·lics per reforçar la cimentació del dic.Un cop col·locats aquests elements metàl·lics, es construirà el tram d’espatller de 33 metres de longitud que va resultar afectat pel temporal. Les obres finalitzaran amb la pavimentació de la zona de treball i la part del moll afectada. Sumant els costos d’aquests treballs de reparació amb els que es faran l’any vinent, la Generalitat haurà invertit entre el 2020 i el 2021 uns 3’5 M€ al Port de Blanes.Durant la visita d’aquest divendres també han participat el director dels SSTT a Girona, Pere Saló; l’actual Patró Major de la Confraria de Pescadors i qui va ocupar aquest càrrec anteriorment, Òscar Moya i Eusebi Esgleas respectivament; així com el gerent del Club de Vela Blanes, Hèctor Espadas; i el cap de Gabinet d’Alcaldia, Albert Sanz, entre d’altres.
Data de realització: 12/18/2020 | Data de la darrera actualització: 12/18/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300