Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes lliura 4.100 mascaretes anti-COVID de Nylstar pels usuaris de CÓritas, El Bon SamaritÓ i Creu Roja


CamÝ de tornada


Men˙ principalNoticia publicada a la web el 12/24/2020 11:08:47 AM
ATENCIË: pot incloure informaciˇ no actualitzada !

COOPERACIO PROJECTESBlanes lliura 4.100 mascaretes anti-COVID de Nylstar pels usuaris de CÓritas, El Bon SamaritÓ i Creu Roja

Les han confeccionat dos grups de voluntÓries-costureres amb material lliurat gratu´tament per l’empresa. L’Ajuntament s’ha encarregat de coordinar tots els detalls de la iniciativa

Coincidint amb la vigÝlia de la Nit de Nadal, s’han lliurat 4.100 mascaretes a tres de les principals entitats socials del municipi que tenen cura, de manera especial, de famÝlies vulnerables. Es tracta de CÓritas Interparroquial, El Bon SamaritÓ i Creu Roja, que s’encarregaran de distribuir el material de protecciˇ sanitÓria als seus respectius usuaris i usuÓries.


D'esquerra a dreta: Jaume Torrado, Norma Rivas, Rosa Serrano, └ngel Canosa,
Pere Lopera, Ant˛nia Coll, Carlos Caballero i Salvador Serres
L’acte l’ha encapšalat l’alcalde de Blanes, └ngel Canosa, acompanyat dels representants de les tres ONGs: Salvador Serres (CÓritas); Jaume Torrado (El Bon SamaritÓ) i Norma Rivas (Creu Roja). TambÚ han participat el regidor de Serveis Municipals, Pere Lopera; el cap responsable de la Divisiˇ de Mascaretes de Nylstar Blanes, Carlos Caballero; i les coordinadores dels dos grups de voluntÓries-costureres que han cosit les mascaretes: Rosa Serrano i Ant˛nia Coll.

4.100 mascaretes confeccionades amb material anti-viral

Precisament l’Ŕxit de la iniciativa s’ha degut a la suma d’esforšos de tres colĚlectius: el grup de voluntÓries-costureres que s’han encarregat de cosir les mascaretes; l’empresa Nylstar que ha cedit la roba sense cosir i les gomes per muntar-les; i l’Ajuntament de Blanes. En aquest darrer sentit, la principal tasca efectuada pel consistori ha anat a cÓrrec dels Serveis Municipals, que han realitzat diverses tasques.


Un dels grups de voluntÓries-costureres en plena tasca
Primer, distribuir a cadascuna de les voluntÓries el material per cosir; desprÚs recollir les mascaretes un cop han estat muntades, i per ˙ltim una feina afegida no prevista que tambÚ ha comptat amb el suport de la factoria blanenca. A causa que la roba de les mascaretes estÓ fabricada amb una tecnologia de protecciˇ antiviral permanent, les mÓquines de costura convencionals no serveixen per poder cosir-les i fer els repunts necessaris.


L'altre grup de voluntÓries-costureres elaborant mascaretes
Per poder agilitzar al mÓxim la confecciˇ de les mascaretes, Nylstar va cedir la utilitzaciˇ de dues de les mÓquines de cosir de la factoria. Ara bÚ, calia accedir a l’empresa, agafar la maquinÓria que estava encabida amb la seva pr˛pia taula i accessoris, i transportar-les totes dues primer a un dels grups de costureres voluntÓries i, posteriorment, al segon grup que tambÚ n’ha hagut de menester.

Una mascareta inhibidora del virus i 100% reciclable

Les mascaretes lliurades a les tres ONG de Blanes estan fabricades 100% amb el seu teixit Merylę Skinlife Force, que compta amb una tecnologia de protecciˇ antiviral permanent. Aix˛ permet protegir-se completament enfront la proliferaciˇ de bacteris, virus i fongs en el teixit. Aquest darrer detall suposa una important innovaciˇ, ja que la gent sol tocar-se la seva cara un cop cada 3 minuts. Molts contagis es produeixen aixÝ, al passar del material de protecciˇ a les mans, ja que les mascaretes convencionals no inhibeixen la proliferaciˇ de virus i bacteris, i alliberen microfibres que s’escampen per l’aire o acaben a l’interior de l’usuari.


Trasllat d'una de les mÓquines de cosir professionals
cedida per Nylstar per als grups de voluntÓries
El teixit de Nylstar compta amb una tecnologia pr˛pia basada en l’ocupaciˇ de ions de plata que s’insereixen en la matriu del teixit, provocant que s’inhibeixi la proliferaciˇ de virus i bacteris. GrÓcies a aquesta tecnologia el teixit tambÚ elimina qualsevol tipus d’olor, i pot rentar-se fins a 100 vegades, sense que perdi les seves propietats. A mÚs a mÚs, com que Ús 100% reciclable i sense acabats quÝmics, aquesta innovaciˇ afavoreix l’economia circular.


Un cop ha complert la seva funciˇ, el material es pot recollir i reciclar al 100% en la mateixa factoria Nylstar per a generar un altre producte similar que permetrÓ crear un altre producte similar, sense haver de deixar una petjada ecol˛gica negativa. Amb aquest objectiu, s’ha creat un servei que se n’encarrega, ja que es porta molts anys investigant la reducciˇ de microfibres tallades en tot tipus de teixits i robes per millorar el seu impacte mediambiental.Data de realitzaciˇ: 12/24/2020 | Data de la darrera actualitzaciˇ: 12/24/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecciˇ de dades | AvÝs Legal | PolÝtica de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes TelŔfon: 972 379 300 | Informaciˇ

Inici de la pÓgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | TelŔfon: 972 379 300