Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes suspèn el 91è Concurs de Pessebres del Nadal 2020-2021 per la COVID-19


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/28/2020 09:47:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

PESSEBRE TRADICIONALBlanes suspèn el 91è Concurs de Pessebres del Nadal 2020-2021 per la COVID-19

L’Agrupació Pessebrista ha demanat a tothom que continuïn la tradició a les seves llars, on el jurat hauria d’haver entrat per decidir quins treballs es premiaven, per això s’ha anul·lat

Una vegada més, les mesures sanitàries per impedir l’expansió de la COVID-19 han provocat que s’hagi hagut de suspendre una activitat que, en aquesta ocasió, formava part des de fa prop d’un segle de vida de la tradició nadalenca a Blanes. Es tracta del 91è Concurs de Pessebres de Blanes, organitzat per l’Agrupació Pessebrista amb el suport de l’Ajuntament.


Pessebre guanyador 1er Premi Categoria Pessebre Artístic 2019
Autor: Luís Segura
Després de valorar les possibilitats de poder mantenir el certamen variant les regles de participació –una d’elles, enviant fotografies dels muntatges-, finalment els membres de l’entitat van decidir suspendre’l, perquè les alternatives consideren que no haguessin mantingut l’essència del concurs. Per això, han decidit suspendre la noranta-unena edició que hagués significat aquest Nadal 2020-2021.

La principal raó per haver de suspendre el concurs és que el jurat qualificador ha de visitar tots els pessebres inscrits, i això vol dir haver d’entrar als domicilis de particulars, trencant les mesures sanitàries de precaució pel coronavirus. Va ser per aquest motiu que, a contra-cor, es va prendre la decisió definitiva després de valorar alternatives.


Pessebre guanyador 1er Premi Categoria Pessebre Popular 2019
Autor: Quim Romero
Així ho ha explicat el president de l’Agrupació Pessebrista de Blanes, Jaume Sagrera: “Ens ha costat molt prendre aquesta decisió, perquè significa trencar amb una tradició que enguany arribava ja a la 91ena edició. Però els membres de l’entitat també entenem que, per sobre de tot, està la salut de les persones, i amb això no s’hi pot jugar”. D’altra banda, Jaume Sagrera també ha remarcat: “Malgrat hàgim hagut de suspendre el concurs, animem a tots els blanencs i blanenques que mantinguin viu l’esperit del pessebrisme a les seves llars, així com als locals de les entitats i institucions que cada any participaven al concurs”.

Gairebé un segle promovent la confecció de pessebres a Blanes

El tradicional ‘Concurs de Pessebres de Blanes’ compta cada any amb una nodrida participació arreu del municipi, i culmina en cada nova edició amb un acte que també ha esdevingut tradicional per si sol: el lliurament dels guardons. L’acte es fa pocs dies abans del 2 de febrer, la Festa de la Candelera, que popularment marca la data en què s’han de desmuntar els pessebres de totes les llars.


Acte Lliurament Premis 90è Concurs de Pessebres
Guanyador 1er Premi Pessebre Artístic, Luís Segura
Aquests darrers anys el lliurament de premis s’ha acollit a la Sala Gran del Centre Catòlic, que sempre està ple de gom a gom. Des de fa dècades, l’acte es viu amb la mateixa il·lusió per part de la canalla i la gent gran, perquè absolutament tothom qui hagi participat s’enduu algun obsequi, sigui petit o adult: la característica bossa de xuxes amb llaminadures i un trofeu artístic confeccionat expressament per a la ocasió.

Acte Lliurament Premis 90è Concurs de Pessebres
Guanyador 1er Premi Pessebre Popular, Quim Romero
En la darrera edició que correspon al Nadal 2019-2020 van participar-hi 70 pessebres, mentre que l’any anterior en van ser 59. L’Agrupació Pessebrista de Blanes, amb el suport de l’Ajuntament, ha contribuït a mantenir viva aquesta tradició, a camí entre la religió i l’expressió popular artística, que encara es manté a moltes llars i entitats de la vila.

Un concurs amb dues principals categories: Artística i Popular

Hi ha dues categories principals: l’artística i la popular, i cada any el jurat ho té francament difícil per poder destriar-ne la classificació, perquè les espectaculars composicions rivalitzen en originalitat i majestuositat. En pessebres artístics el guanyador del primer premi va ser tot un veterà, que ja havia guanyat en anteriors edicions. Es tracta de Luís Segura, qui va elaborar un magnífic muntatge, seguit en segon lloc per Quim Romero, que precisament va guanyar el primer premi en l’altra categoria principal del concurs: la popular.


Acte Lliurament de Premis concurs Pessebres, gener 2020
A banda d’aquestes dues principals categories, també hi ha la popular per a associacions i entitats per un costat, així com la categoria infantil/juvenil per un altre. Abans de procedir al lliurament de premis, l’Agrupació Pessebrista va voler recordar la figura d’un membre de l’entitat desaparegut al 2019, Joan Roger, lliurant-li a la seva vídua un reconeixement.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 12/28/2020


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300