Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes fa un nou pas endavant per tenir el Pla de Mobilitat Sostenible de la Ciutat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/30/2020 08:33:28 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Ajuntament de Blanes fa un nou pas endavant per tenir el Pla de Mobilitat Sostenible de la Ciutat

Aquest ha estat un dels punts més destacats de la darrera sessió plenària 2020 celebrada avui al vespre, juntament amb l’aprovació definitiva dels Pressupostos 2021

El vespre d’aquest dimecres l’Ajuntament de Blanes ha celebrat la darrera sessió plenària d’aquest 2020 que, tal com s’ha hagut de fer des del passat mes de març, ha estat telemàtica. Un dels punts més destacats del ple ha estat donar un nou pas endavant per a l’elaboració del Pla de Mobilitat Sostenible de Blanes, una assignatura pendent des de fa anys.


Autobús de transport de passatges urbà a Blanes, dilluns passat
El passat mes d’agost l’Ajuntament de Blanes va adjudicar la redacció del Pla de Mobilitat Sostenible de Blanes, que haurà de definir el model de transport públic urbà del municipi. Serà a partir d’aquest document de treball que s’elaboraran els plecs de clàusules per a la futura adjudicació de la nova licitació del servei de transport públic urbà, un contracte que es va formalitzar al setembre per un import de prop de 69.00 €.

Pla de Mobilitat Sostenible de Blanes pel 2022

El termini d’execució del contracte és de 20 mesos. Això significa que no serà almenys fins al 2022 que tot això serà possible, per tant calia prorrogar una vegada més l’actual concessió administrativa per a la prestació del transport col·lectiu, després que els darrers anys ja s’ha hagut d’anar renovant per garantir aquest servei que dóna l’Ajuntament de Blanes.


El contracte inicial va expirar l’any 2013, i des de llavors s’ha anat prorrogant fins arribar a l’actualitat, quan ha estat necessari fer-ho per darrera vegada. Aquesta és la qüestió que ha aprovat avui dimecres el ple municipal, un tema que ha prosperat amb 16 vots a favor: 10 de l’Equip de Govern (ERC i BECP), 5 del PSC i 1 del regidor no adscrit. Per la seva banda, JxB i C’s s’han abstingut.

Aprovació definitiva dels Pressupostos Municipals 2021

Un altre dels temes destacats del darrer ple de l’any 2020 ha estat precisament l’aprovació definitiva dels Pressupostos Municipals que seran vigents a partir d’aquest proper dijous, 1 de gener de 2021. L’anterior ple del 26 de novembre en va aprovar amb caràcter inicial els Pressupostos Municipals 2021, quantificats en 52’198 M€. El punt s’ha aprovat amb el mateix recolzament que al novembre: 11 vots a favor d’ERC, BECP i el regidor no adscrit; 3 abstencions de JxB; i 7 en contra del PSC i C’s.


Abans de tractar aquest punt, l’ordre del dia també ha aprovat una modificació dels pressupostos actualment vigents, els del 2020. Té a veure amb les actuacions que es van haver d’autoritzar per urgència a principis d’aquest any a conseqüència dels desperfectes ocasionats pel Temporal Glòria a la xarxa d’abastament d’aigua potable. La modificació s’ha aprovat amb la unanimitat de tots els grups polítics.

Moció per urgència i altres punts tractats al ple municipal

Pel que fa a la resta de temes inclosos a l’ordre del dia, la renovació del Consell Municipal d’Esports s’ha aprovat per unanimitat, igual que un altre punt que contemplava l’aprovació d’un únic canvi respecte al nomenament dels representants de l’Ajuntament als òrgans col·legiats durant el present mandat. Abans de tancar el debat dels temes inclosos a l’ordre del dia, el ple ha tractat una moció presentada per urgència per C’s i PSC.


La proposta finalment no s’ha debatut perquè el seu objectiu, demanar la convocatòria del Consell Municipal de Turisme, se’ls ha comunicat avui dimecres que tindrà lloc el 27 de gener. Per això els proponents han decidit retirar-la. Per últim, la sessió s’ha tancat amb l’apartat de Precs i Preguntes. La celebració telemàtica del Ple Municipal s’ha pogut seguir íntegrament en directe per streaming a través del perfil Facebook de l’Ajuntament de Blanes, així com per Ràdio Blanes.

Emissió simultània per Youtube per primera vegada

La celebració telemàtica del Ple Municipal s’ha pogut seguir íntegrament en directe per streaming a través del perfil Facebook de l’Ajuntament de Blanes, així com per Ràdio Blanes. La novetat d’avui ha estat que també s’ha emès simultàniament a través del Youtube de l’Ajuntament de Blanes, televisioblanes.
Data de realització: 12/30/2020 | Data de la darrera actualització: 12/30/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300