Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’alcalde Àngel Canosa homenatja a Magda Mitjans Guimerà, una àvia centenària de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/31/2020 09:28:58 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’alcalde Àngel Canosa homenatja a Magda Mitjans Guimerà, una àvia centenària de Blanes

L’Ajuntament de Blanes i la Generalitat de Catalunya tenen previst lliurar-li la ‘medalla centenària’ el 22 de juliol, coincidint amb el seu sant, si les mesures COVID ho permeten

Aquesta setmana l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha encapçalat un acte oficial força significatiu, sobretot tenint en compte les dates en què ens trobem, a punt de canviar d’any. Es tracta de l’homenatge que ha rebut Magda Mitjans Guimerà, una dona de Blanes que aquest 29 de desembre ha complert els 100 anys de vida.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, amb Magda Mitjans Guimerà
Ha estat la primera vegada que Àngel Canosa ha participat en l’homenatge a una persona centenària, ja que durant l’actual mandat encara no se n’havia celebrat cap altre. De fet, fa més de dos anys que no s’havia convocat cap homenatge públic a una persona que hagués fet els 100 anys. La darrera vegada va ser un home, Ramon Carceller Moliner, qui va néixer el 6 de novembre de l’any 1918.

Durant la visita a la dona homenatjada, a qui l’alcalde va obsequiar amb un ram de les seves flors preferides, Àngel Canosa va avançar-li que l’Ajuntament de Blanes farà els passos necessaris perquè rebi la ‘medalla centenària’ que atorga la Generalitat, i lliurar-li en un acte oficial. La idea en què es treballa és que l’acte tingui lloc en una altra data assenyalada per a Magda Mitjans Guimerà, el dia del seu sant, que se celebra el 22 de juliol. Seria llavors quan se li faria l’homenatge, tot esperant que les mesures COVID ho permetin, rodejada de tota la seva família al complet.

De Badalona a la SAFA passant per la ‘Discoteca Perope’s’

La dona que ha complert el primer segle de vida, Magda Mitjans Guimerà, compta amb uns lligams històrics molt arrelats amb la història de Blanes. Nascuda a Badalona, als 16 anys la seva família es va traslladar aquí pel treball del seu pare a la llegendària empresa SAFA, actualment Nylstar. Vivien a la Travessia del Carrer Méndez Núñez, al barri de s’Auguer, d’on va sortir vestida de núvia per casar-se amb Pedro Rodríguez Pericó.


Van anar a viure a Barcelona, on va residir-hi durant molts anys i va tenir-hi les seves tres filles: Magda, Emi i Mercedes. La sogra de Magda Mitjans Guimerà era propietària de l’Hotel Miramar de Blanes, i al morir es van haver de posar al front del negoci durant la temporada estiuenca, ja que Pedro Rodríguez Pericó era fill únic. L’any 1969, després que el seu home va patir tres infarts, l’hotel va tancar les portes definitivament.

Al seu solar s’hi va alçar un edifici de pisos, on s’hi va muntar la ‘Cafeteria Miramar’ i la mítica discoteca ‘Peroppe’s’, on van actuar artistes de l’època dels anys 70 molts coneguts, com ara Julio Iglesias, La Trinca, Mary Santpere, La Chunga o Joan Manel Serrat, entre d’altres. La família de la Magda va passar a viure durant l’estiu a la casa dels seus pares, coneguda com ‘Casa els Avis’, al Passeig de la Marina.

Aquí és on actualment segueix vivint Magda Mitjans Guimerà, després que ha viatjat per mig món a causa de la feina del seu home, que ocupava un càrrec que requeria fer-ho molt sovint. Tot i que no parla idiomes, sempre s’ha mogut pels set continents parlant únicament català i castellà, ajudada pel seu somriure i la seva bonhomia que han heretat els seus descendents. Actualment té 12 besnéts i 7 néts.
Data de realització: 12/31/2020 | Data de la darrera actualització: 12/31/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300