Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Eusebi Sarsanedas, de 89 anys, primera persona vacunada contra la COVID a Blanes i també la primera de la comarca de la Selva


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 12/31/2020 05:51:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Eusebi Sarsanedas, de 89 anys, primera persona vacunada contra la COVID a Blanes i també la primera de la comarca de la Selva

També s’ha vacunat la primera treballaora, Julissa Chu, infermera de la Residència Sant Oleguer de Blanes

Aquest dijous a la tarda, coincidint amb el darrer dia de l’any 2020, Blanes ha acollit la primera vacunació contra la COVID que s’ha fet a la comarca de la Selva. D’aquesta manera, la campanya de vacunació contra la COVID a la Regió Sanitària de Girona ha arribat a aquesta comarca en el pla d’extensió progressiva arreu de tot el territori que la integra.


Eusebi Sarsanedas, de 89 anys, primera persona a Blanes i La Selva
en rebre la vacuna contra la COVID
El dispositiu s’ha desplaçat avui a la Residència Sant Oleguer de Blanes, on s’ha administrat la primera dosi a l’usuari Eusebi Sarsanedas Tura, de 89 anys, qui s’ha mostrat molt il·lusionat amb aquest primer pas. També ha explicat que confia poder tornar a sortir aviat al carrer, una de les coses més enyora. Minuts després l’ha seguit la primera treballadora del centre en rebre la vacuna, Julissa Chu Sifuentes, de 45 anys, infermera.

Avui s’han vacunat 22 residents i 13 treballadors sanitaris a Blanes

Les vacunes han arribat cap a dos quarts de quatre de la tarda a la Residència Sant Oleguer de Blanes, situada al Barri de Mas Borell, i s’ha administrat a un total de 22 residents i 13 treballadors i treballadores. En total són 35 dosis, i un cop passats 21 dies rebran la segona injecció. La previsió és que al llarg dels propers dies continuï la vacunació en altres residències del territori.


Julissa Chu, primera treballadora a qui se li ha administrat la vacuna
Aquesta setmana es disposen de 440 dosis, i un equip format per 3 infermeres i una coordinadora és qui s’ha encarregat d’administrar les primeres 35 dosis de la comarca de la Selva. El desplegament d’avui és excepcional al tractar-se de les primeres vacunacions, ja que habitualment els desplaçaments es faran als centres amb grups formats per dues infermeres.

Per a la priorització de les primeres residències on s’estan administrant les vacunes se segueix un principal criteri: són centres verds. És a dir: no tenen cap cas actiu de coronavirus. En el cas de la Residència Sant Oleguer de Blanes també es tracta d’una anomenada ‘residència blanca’, ja que no ha registrat ni un sol cas COVID durant tota la pandèmia.


La Selva és el cinquè territori on s’administra la vacuna pel que fa a la unitat territorial de la Regió Sanitària de Girona. Aquest matí, un equip d’infermeres també s’ha desplaçat a Calella, a la veïna comarca del Maresme, on han vacunat els primers usuaris i treballadors de la Residència Nostra Senyora de Fàtima. El tret de sortida de les vacunacions el va donar la comarca del Gironès, amb el primer vacunat a la Residència Creu de Palau el passat diumenge, 27 de desembre. Ahir també es van administrar vacunes a dues altres comarques: Ripollès i Garrotxa.


El desplegament d ela campanya de vacunes al territori suposa un ‘repte logístic’, tal com va destacar el Gerent Territorial del CatSalut a la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, amb motiu de la primera vacunació. Per fer-ho possible, s’han format dos equips a la Regió Sanitària de Girona integrats, en total, per 40 infermeres i 12 administratius sota la supervisió de dues coordinadores que s’estan encarregant de gestionar les vacunacions en aquesta unitat territorial.
Data de realització: 12/31/2020 | Data de la darrera actualització: 12/31/2020

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300