Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes preparada per afrontar el possible episodi de nevades d’aquest cap de setmana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/09/2021 07:33:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

dibuix d'un floc de neuBlanes preparada per afrontar el possible episodi de nevades d’aquest cap de setmana

Protecció Civil i Policia Local de Blanes estan especialment amatents, i s’ha emmagatzemat la quantitat de sal necessària per si cal actuar

No és la primera vegada que l’Ajuntament de Blanes ha hagut de lidiar amb previsions de temps adverses. Comunicats que anuncien des de temporals forts de mar fins a nevades, passant per dos dels episodis més greus que es recorden: el Temporal Glòria del gener del 2020, i el Temporal de Sant Esteve del desembre del 2008.


Preparació maquinària per distribuir sal als vials de circulació
Per això, d’ençà que fa uns dies es va avançar la possibilitat que aquest dissabte 9 de gener pogués nevar al territori blanenc, els equips d’emergència municipal s’han preparat com sempre fan quan hi ha aquest tipus d’alertes. Els efectius de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes estan especialment amatents a haver d’actuar en cas que sigui necessari, i s’està en contacte permanent amb les autoritats supramunicipals.

Sal emmagatzemada per distribuir en cas que sigui necessari

Protecció Civil, en coordinació amb la Policia Local i l’empresa NORA, que s’encarrega del servei de neteja i recollida d’escombraries, han establert diverses mesures que s’activaran en cas que sigui necessari. Una de les principals accions ha estat emmagatzemar la quantitat de sal necessària de sal, fundent que es distribuiria als principals vials d’accés de la població, així com els que condueixen als centres sanitaris de la vila.


La sal està emmagatzemada en una nau de serveis municipal, i per distribuir-la s’utilitzarà maquinària de l’empresa de neteja, que amb anterioritat ja ha hagut de fer serveis similars en altres episodis de nevades. Es tracta de facilitar els accessos tant a l’Hospital Comarcal de Blanes com al Centre d’Atenció Primària de La Plantera-els Pins, l’únic dels dos ambulatoris que està obert durant el cap de setmana.


Paral·lelament, també s’està amatent a haver d’activar altres mesures preventives en cas que les temperatures baixin per sota dels zero graus. En aquest darrer sentit, s’hauran d’aturar les fonts d’aigua i el reg automàtic dels parcs i zones verdes, entre d’altres.

Situació de ‘Perill Moderat’ per nevades a Blanes dissabte i diumenge

D’acord amb la informació rebuda del Servei Meteorològic de Catalunya, durant tot aquest cap de setmana hi ha la possibilitat de nevades a la franja territorial on es troba Blanes. L’alerta de perill s’ha encetat, segons la informació de meteo.cat, a partir d’aquesta passada mitjanit, i s’allargarà fins les 6 de la tarda de demà diumenge.


Imatges d'Arxiu: Nevada a Blanes Febrer 2012
Es tracta d’una situació de ‘Perill Moderat’ per nevades, i en el cas de Blanes a partir d’aquesta tarda de dissabte –de 12 a 18 h.- també estaria afectada per una alerta per l’estat de la mar, un temporal de gregal. També es tractaria d’una situació de ‘Perill Moderat’ que s’allargaria almenys fins la mitjanit de demà, entre diumenge i dilluns.


Per últim, també cal apuntar que el Servei Meteorològic de Catalunya també ha apuntat la possibilitat que puguin haver-hi cops de vent fort que afectarien igualment Blanes. L’alerta per situació de perill provocat pel vent, que bufaria amb ratxes màximes de 20 metres/segon també és de ‘Perill Moderat’, i l’alerta indica que s’encetarà aquest dissabte a partir de les 12 del migdia i fins la propera mitjanit.Data de realització: 01/09/2021 | Data de la darrera actualització: 01/09/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300