Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Ciutat Esportiva Blanes torna a estar tancada per la COVID, i les altres instal·lacions al 50% de l’aforament


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/12/2021 12:11:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

fragment logotip ciutat esportiva de Blanes (sports)La Ciutat Esportiva Blanes torna a estar tancada per la COVID, i les altres instal·lacions al 50% de l’aforament

Els únics equipaments esportius públics que romanen oberts són els camps de futbol de la Ciutat Esportiva, Ca la Guidó i Can Borell, així com les pistes de petanca i la de Mas Florit

L’entrada en vigor dijous passat de les noves directrius per contenir la propagació de la COVID-19 ha suposat diverses limitacions als equipaments esportius públics de Blanes. La més destacada és que, igual que ja va passar durant la primera onada de la pandèmia, la Ciutat Esportiva Blanes romandrà tancada a tot tipus de públic i esportistes i no s’hi podrà ni entrenar ni fer-hi competicions, llevat de dues excepcions autoritzades, ja que estan incloses en la normativa.


Una d’elles són els entrenaments del Club Rítmica Blanes, que està preparant el Campionat d’Espanya, i l’altra les classes d’educació física dins els horaris lectius i amb el grup bombolla de classe. Per la seva banda, la resta d’equipaments esportius públics es poden utilitzar, tot i que amb diverses limitacions. La més destacada és que no es pot entrenar en les mateixes condicions amb què s’havia fet fins ara, i cal complir el 50% de l’aforament, així com respectant els horaris autoritzats de l’actual temporada en curs 2020-2021.

Aforament al 50% de la capacitat dels equipaments

Als tres camps de futbol municipals de Blanes, situats a l’aire lliure, s’hi pot entrenar sempre i quan ja s’havien confirmat els horaris des de principis de temporada, i no es pot superar l’aforament màxim, que és del 50%. Això significa que al camp de futbol de la Ciutat Esportiva Blanes només poden haver 60 persones com a màxim; al camp Pedro Alia Dorado de Ca la Guidó el nombre màxim és de 50 persones; i el camp de Can Borell 58 esportistes com a màxim.


Per la seva banda, a les pistes municipals de petanca que hi ha a l’Esplanada del costat de l’antic Pavelló d’Esports sí que s’hi pot entrenar en les mateixes condicions que fins fa una setmana, és a dir: complint el 50% de l’aforament, que significa un màxim de 24 persones. Això sí, els usuaris i usuàries han d’enviar per correu electrònic al Departament d’Esports el protocol de traçabilitat.

Per la seva banda, a la Pista de Mas Florit també s’hi pot entrenar respectant el 50% de l’aforament –són 15 persones com a màxim-, i cal igualment enviar un correu electrònic al Departament d’Esports amb el protocol de traçabilitat. En tots quatre casos, els usuaris i usuàries han de complir la presa obligatòria de la temperatura corporal, rentat de mans i fer entrenaments única i exclusivament amb el grup bombolla: no es poden barrejar esportistes de grups bombolla diferents.


En les instal·lacions a l’aire lliure la mascareta és obligatòria pel personal tècnic, i en canvi és aconsellable però no d’obligat compliment pel que fa als qui estiguin fent la pràctica esportiva. Per contra, a l’interior de la Ciutat Esportiva Blanes tothom sense excepció ha de dur posada la mascareta: tan tel personal tècnic com els i les esportistes. També cal desinfectar els espais i el material que s’utilitza.

D’altra banda, està totalment prohibit fer partits amistosos encara que sigui entre equips d’una mateixa entitat esportiva. En canvi, es recomana que es facin entrenaments de tècnica individual, evitant el contacte i la interacció. En cas que el Departament d’Esports detecti alguna entitat que fa partits amistosos, s’anul·larà amb caràcter immediat l’autorització dels entrenaments d’aquets equips, sense cap avís previ.

EquipamentAforamentNº Màxim
Camp Futbol Ciutat Esportiva Blanes
50%
60
Camp Futbol Can Borell
50%
58
Camp futbol Pedro Alia Dorado Ca la Guidó
50%
50
Pistes de Petanca
50%
24
Pista de Mas Florit
50%
15

No es podran fer entrenaments addicionals ni competicions

El Departament d’Esports també ha advertit que no s’autoritzaran entrenaments addicionals. Això significa que aquelles entitats que no poden entrenar dins la instal·lació no rebrà cap autorització perquè puguin fer aquesta activitat en instal·lacions exteriors, i en cas que sí que poden fer-ho a l’exterior, s’han de circumscriure exclusivament dins els horaris establerts.


La Generalitat ja va determinar que s’ajornaven totes les competicions esportives previstes per ser realitzades a Catalunya durant el període de vigència de l’actual resolució, a excepció de les competicions oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s’han de celebrar sense assistència de públic. Per últim, una altra limitació és que estan autoritzades les activitats esportives individuals a l’aire lliure entre municipis limítrofs. Si no són federades es poden fer amb grups de màxim 6 persones, i sí són federades es poden realitzar amb el grup bombolla corresponent.Data de realització: 01/12/2021 | Data de la darrera actualització: 01/12/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300