Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Hospital Comarcal de Blanes manté la seva activitat quirúrgica mentre d’altres centres han hagut de desprogramar operacions


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/14/2021 07:43:35 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEL’Hospital Comarcal de Blanes manté la seva activitat quirúrgica mentre d’altres centres han hagut de desprogramar operacions

L’Hospital de Calella ha reduït l’activitat quirúrgica no urgent, i a la Regió Sanitària de Girona queden pocs hospitals que la mantinguin

Segons informacions emeses per diferents agències de comunicació, la tercera onada de la COVID-19 que afecta Catalunya està provocant que diversos centres hospitalaris d’arreu del país hagin hagut d’elevar el nivell de mesures de contenció. En aquest sentit, s’estan ajornant cirurgies i es prioritzen els pacients amb càncer, així com l’activitat urgent i que no es pot demorar.


En el cas de l’Hospital Comarcal de Blanes, de moment manté tota la seva activitat quirúrgica programada, que es realitza en les especialitats d’Oftalmologia i Traumatologia. Per contra, l’altre centre que també gestiona la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’Hospital Sant Jaume de Calella, ja ha hagut de reduir l’activitat quirúrgica no urgent que requereix ingressos. El centre calellenc dóna prioritat als processos oncològics per alliberar llits d’hospitalització i atendre el creixent nombre de pacients COVID, i manté oberta la cirurgia sense ingrés.

Activitat quirúrgica als hospitals de la Regió Sanitària de Girona

A la Regió Sanitària de Girona –a la qual pertany l’Hospital de Calella- altres hospitals també han començat a desprogramar operacions no urgents davant l’augment de casos COVID-19. Segons un comunicat del Servei Català de la Salut, la decisió s’ha pres en previsió que els ingressos hospitalaris vagin creixent encara més els propers dies en aquesta demarcació territorial sanitària.

Segons les dades d’aquest passat dimecres, actualment hi ha 283 ingressats per COVID-19 a la Regió Sanitària de Girona, i d’aquest total hi ha 43 persones que són malalts crítics. A l’Hospital Josep Trueta no s’han pogut obrir els quatre quiròfans d’operacions programades de tarda que estava previst posar en marxa després de les festes de Nadal de dilluns a dijous.


A l’Hospital de Palamós, igual que a Calella, només estan operatius per a urgències i neoplàsties –intervencions relacionades amb càncer- i hi ha entre un i dos quiròfans per a operacions sense ingrés. L’Hospital de Figueres, igual que el de Blanes, manté tota l’activitat quirúrgica programada amb normalitat, i el de Santa Caterina de Salt manté les mateixes mesures que des del mes d’octubre.

Per últim, a l’Hospital de Campdevànol encara no s’ha pogut recuperar les intervencions quirúrgiques amb ingrés des que s’hi va detectar un brot de COVID-19 el passat mes de desembre. El darrer comunicat emès per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva fa tres dies indicava que hi havia 67 pacients positius per coronavirus sumant l’Hospital Comarcal de Blanes, l’Hospital Sant Jaume de Calella i el Sociosanitari de Calella.Data de realització: 01/14/2021 | Data de la darrera actualització: 01/14/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300