Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha celebrat avui per urgència el Ple Extraordinari per engegar de nou la maquinària electoral


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/20/2021 08:45:50 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Escut de l'Ajuntament de BlanesBlanes ha celebrat avui per urgència el Ple Extraordinari per engegar de nou la maquinària electoral

S’han escollit les 360 persones que es necessiten per cobrir els Col·legis Electorals, en base al cens actualment vigent

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes ha allotjat aquest dimecres a primera hora del matí el Ple Extraordinari convocat per urgència tot just no fa ni 24 hores, el migdia d’aquest passat dimarts. La raó per aquesta peremptorietat és que el TSJC va suspendre ahir cautelarment el decret del govern català, deixant sense efecte l’acord del govern català que havia ajornat les eleccions fins al 30 de maig.


Ple Extraordinari Sorteig membres Meses Electorals, 20 de gener
Això significava que la maquinària electoral als ajuntaments s’havia de tornar a posar en marxa, i precisament el punt en què s’havia quedat tot just dissabte passat –arran de la publicació al DOG la decisió de la Generalitat-, quan es va suspendre el ple extraordinari que s’havia convocat per dilluns, i que finalment s’ha celebrat avui. L’objectiu de la sessió era i ha estat donar compliment a un únic punt a l’ordre del dia: fer el sorteig per designar els membres de les meses que haurà d’haver al municipi de cara a les Eleccions al Parlament de Catalunya 2021.


El ple extraordinari d’aquest dimecres no ha arribat a allargar-se ni cinc minuts, ja que tan sols s’ha d’activar un programa informàtic que, aleatòriament, designa mitjançant un sorteig els membres de les meses. Se n’ha encarregat de posar-lo en marxa l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, qui ha assistit al ple acompanyat d’una representació del consistori, ja que la sessió s’havia de fer necessàriament amb caràcter presencial.

360 persones per cobrir les meses dels Col·legis Electorals en 16 seus

Per poder cobrir les 40 meses que hi haurà d’haver repartides en 16 Col·legis Electorals d’arreu del municipi, cal disposar d’un total de 360 persones, distribuïdes a raó de 9 persones per a cadascuna de les meses. Tres són pels càrrecs titulars de president, primer i segon vocals, i les altres sis són per tenir disponibles dues possibles.


A partir d’avui s’haurà de notificar a totes les persones que han estat escollides, que estan obligades a complir aquest aquesta tasca, llevat que tinguin una justificació que haurà de comptar amb l’aval de la Junta Electoral de Zona, qui decidirà si és vàlida o no. Ara bé, cal dir que el sorteig que s’ha fet aquest dimecres és en base a l’actual cens electoral vigent. En cas que torni a haver una nova decisió que paralitzi la represa del procés electoral i endarrereixi les eleccions més enllà del 14 de febrer, caldrà deixar sense efecte la designació d’aquests membres.


Per contra, si finalment la decisió del TSJC és en ferm i les Eleccions al Parlament de Catalunya es fan el 14 de febrer, caldrà reprendre la tasca en què ja porten treballant-hi un equip pluridisicplinar de l’Ajuntament de Blanes. Una de les primeres feines que ja han resolt és l’adaptabilitat de tots els col·legis electorals a les mesures COVID que hauran de complir. Això ja ha fet que, de les 16 seus habituals, 6 siguin noves en relació a les eleccions del 2019.Data de realització: 01/20/2021 | Data de la darrera actualització: 01/20/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300