Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes farà públic el 29 de gener el veredicte del XII Concurs Bolleré de Relats Breus per a Joves, que ha quadruplicat participants amb 57 obres presentades


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 01/22/2021 11:55:55 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LOGOBlanes farà públic el 29 de gener el veredicte del XII Concurs Bolleré de Relats Breus per a Joves, que ha quadruplicat participants amb 57 obres presentades

El jurat s’ha reunit aquesta setmana per fer el dictamen dels treballs escrits per joves de 12 a 25 anys

El proper divendres 29 de gener és la data prevista perquè es faci públic el veredicte del XII Concurs Bolleré de Relats Breus per a Joves, que en aquesta nova edició ha superat amb escreix totes les expectatives previstes. Convocat a finals de l’any passat, el certamen literari organitzat per l’Ajuntament de Blanes per promoure la creació literària entre els joves que tinguin de 12 a 25 anys, ha comptat amb una participació extraordinària.


Albert Sanz, regidor de Cultura i membre del Jurat dels Premis Bolleré,
durant la deliberació del veredicte
En aquesta darrera edició han concorregut un total de 57 treballs, quadruplicant el nombre presentat l’any passat, quan ho van fer 13 obres. No cal dir que l’organització del concurs, l’equip de la Biblioteca Comarcal de Blanes, ha valorat de manera molt positiva aquest espectacular augment de la participació d’originals, que no fa sinó fiançar una experiència que ja compta amb una llarga trajectòria.


Gemma Ciuró, directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes
Del total de 57 treballs presentats, 22 obres ho han fet en la categoria ‘A’ de 17 a 25 anys, i 35 escrits en la categoria ‘B’ de 12 a 16 anys. Les dues categories del certamen estan guardonades amb dos premis en metàl·lic cadascuna, de diferent quantia en funció de les edats. Així, en la categoria ‘A’ el primer premi està dotat amb 500€ i el finalista amb 200€, mentre que en la categoria ‘B’ el primer premi són 200€ i el finalista 50€.

Veredicte públic telemàtic coincidint el 7è aniversari de la ‘Biblioteca Jove’

El veredicte públic del XII Concurs Bolleré de Relats Breus es farà el dia 29 de gener donant continuïtat a la tradició encetada els darrers anys respecte aquesta data. I és que coincideix amb la celebració del 7è aniversari de la posada en marxa de la ‘Biblioteca Jove’, la sala de la Biblioteca Comarcal especialitzada en el públic juvenil.


Anna Rosa Bou, secretària del Jurat dels Premis Bolleré
En aquesta ocasió, però, els actes de celebració s’hauran de fer necessàriament telemàticament, ja que les mesures de contenció de la COVID-19 no permeten que es pugui fer de manera presencial. De fet, les reunions dels membres del jurat dels XII Premis Bolleré també s’han hagut de fer online, així com la trobada per decidir quins treballs s’escollien per ser finalment premiats fins a poder configurar el veredicte final.


Sala Biblioteca Jove, que forma part de la Biblioteca Comarcal de Blanes
El jurat de la XII edició del Concurs de Relats Breus per a Joves Bolleré està encapçalat pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Blanes, Albert Sanz, i la directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes, Gemma Ciuró. La resta de membres han estat: Marta Masó, filòloga i especialista en intervenció educativa amb persones joves; Ma Carme Roca, escriptora, historiadora i filòloga; Aitor Roger, tècnic de l’Arxiu Municpial; Alba Lupiáñez, guanyadora de la 4rta edició l’any 2010; i Anna Rosa Bou, secretària del jurat.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 01/22/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300